Door naar content

Big Peat Christmas Edition 2023 Sherry Finish

13 september 2023

Liefhebbers van Big Peat Islay Single Malt kijken er al het hele jaar naar uit; de Big Peat Christmas Edition! De editie van 2023 belooft extra bijzonder te worden, want de whisky heeft – voor de allereerste keer in de Christmas Edition historie - een finish op sherryvaten ondergaan.

13e Big Peat Christmas Edition

Onze robuuste krachtpatser kondigt in 2023 alweer zijn 13e kerstfeest aan. De stoere visser zit momenteel op zijn slee en glijdt moeiteloos van het betoverende whiskyeiland Islay naar ons magazijn in Oldenzaal.

De lancering van Big Peat Christmas Edition begint langzaamaan een nostalgisch ritueel te worden en het is misschien overbodig om te vermelden dat deze gelimiteerde editie opnieuw op vatsterkte is gebotteld. Dit jaar komt hij op een indrukwekkende 54.8%

Big Peat Christmas Edition 2023 Sherry Finish Kerstmis in een fles

Big Peat Christmas Edition 2023 Sherry Finish

Kerstmis in een fles

Dit is de allereerste Big Peat Christmas Edition met een sherryvat finish. Het is de vakmensen bij Douglas Laing gelukt om de sfeer van kerst te vangen in een prachtig ontworpen fles.

Bij elke slok omarmt de heerlijke wintertoon van schoorsteenrook je, om je te verwarmen tijdens de koude avonden.

Bij de eerste kennismaking onthult deze whisky tonen van gedroogd fruit, cacao en een karakteristieke kruidigheid, waardoor een ware smaaksensatie ontstaat.

Β 

Β 

Β 

Vervolgens komt in de smaak gekonfijte (sinaasappel of citrus) schil naar voren en proef je de verfrissende zeelucht van de betoverende Hebriden, naast het aroma van geturfde gerst.

Dit alles vermengt zich harmonieus met 'zijn' kenmerkende rokerigheid, waardoor een complexe en bevredigende smaakervaring ontstaat die perfect past bij de sfeer van de feestdagen.

Ultiem kerstgeschenk

Big Peat Christmas Edition is speciaal ontworpen als bijzonder kerstgeschenk. De botteling is verpakt in een luxueuze geschenkkoker met folieaccenten waarin de bebaarde visser uit Islay is te zien terwijl hij zijn ster boven in zijn kerstboom plaatst.

Bestelinformatie

  • Uitleveren vanaf waarschijnlijk wk 39 – 25 september.
  • Intekening verloopt via Valentijn Klop van De Monnik Dranken.
106996 BIG PEAT Limited Christmas Edition 2023 Sherry Finish 0,70 ltr.
  • Het betreft een gelimiteerde oplage en daarom geldt: OP=OP!
  • Indien de vraag groter is dan het aanbod, wordt er een verdeling gemaakt.
Valentijn
Wilt u meer informatie over Big Peat of de Remarkable Regional Malts? Neem dan contact op met Valentijn Klop.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een β€˜β€™heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top