Door naar content

Smokehead Bike Tour

26 september 2023

Van 2 tot 6 september 2023 waren de brand ambassadors van Smokehead op tour door Nederland. Michael Brown en Mikey Sim kwamen over uit Schotland en namen iets heel bijzonders mee, The Smoker.

Deze custom-made Ducati motor met zijspan is speciaal gemaakt voor Smokehead. Hij rijdt en kan ook gebruik worden als cocktailbar. Deze geweldig eyecatcher heeft veel bekijks getrokken door het hele land.

Smokehead & bites bij Berendsen Enschede

De eerste bestemming op zaterdag was Slijterij Berendsen in Enschede. Deze prachtige speciaalzaak met een goede selectie aan whisky’s is bij uitstek geschikt voor de Smokehead motor. Op deze eerste bestemming van Michael ging hij met vol enthousiasme de bezoekers van Slijterij Berendsen tegemoet. Deze waren bijzonder verrast dat ze diverse whisky’s en goede hapjes konden proeven, geregeld door Robin Berendsen.

Smokehead BBQ bij restaurant Venster Utrecht

Op zondag werd The Smoker vanuit Enschede naar Utrecht gereden. Daniel Lansbergen van restaurant Venster heeft een geweldige locatie in de wijk Leidsche Rijn wat doet denken aan Berlijnse sferen.

Speciaal voor de komst van Michael en The Smoker had hij een whiskybarbecue georganiseerd en een Smokehead tasting. Michael en Daniel maakten cocktails vanuit The Smoker, terwijl de BBQ allerlei lekkernijen aan het grillen was.

Een cocktail die goed in de smaak viel was de Tulips & Heather: Smokehead Islay Single Malt, jenever, vlierbloesemlikeur en een paar druppels pruimensake.

Smokehead masterclass voor Utrechtse Bartenders

Op maandag sloot Mikey aan en gingen beide heren naar het Gault&Millau genoteerde restaurant Pand 33 in Utrecht. Bartenders van diverse cocktailzaken in Utrecht waren aanwezig. De masterclass vond plaats in hun stijlvolle werfkelder.

Geproefd werden;

  • Smokehead Islay Single Malt
  • Tequila Cask Terminado
  • Rum Cask Rebel
  • Sherry Cask Blast

Na de masterclass gingen de bartenders naar de bar waar Mikey en Michael cocktails maakten met diverse Smokehead. Een favoriet was een twist op de Paloma, De Palomenado: Smokehead Tequila Cask Terminado, tequila, agavesiroop, citroensap en grapefruit soda.

Daarnaast werden hapjes geserveerd door Mariss Rill van Pand 33 die dit uitstekend had verzorgd.

Perfect Serve Bar Show Amsterdam

Dinsdag en woensdag stonden Mikey en Micheal op de Perfect Serve Bar met Ian Macleod Sales Ambassador Joël de Kock. Twee dagen wisten zij de Nederlandse bartenders te inspireren met Smokehead en de cocktails. Mikey gaf voor 25 bartenders een seminar waarin hij het verhaal van Smokehead vertelde en een selectie whisky’s liet proeven:

  • Smokehead Islay Single Malt
  • Smokehead Tequila Cask
  • Smokehead Rum Rebel
  • Smokehead Sherry Bomb

Bar takeover Dutch Courage Cocktails

Op dinsdag na de PSBA gingen Mikey, Michael en Joël naar Dutch Courage Cocktails in Amsterdam. Deze geweldige bar van Tess Posthumus en Timo Janse heeft een imposante collectie aan Nederlandse dranken.

Deze zijn uiteraard puur te proeven, maar het team van Timo en Tess weten hier ook geweldige cocktails mee te maken. Speciaal vanwege de Amsterdam Cocktail Week stond deze avond in het teken van Smokehead.

Mikey en Michael maakten de cocktails achter de bar en Joël liep rond om gasten toelichting te geven. Een favoriet van de avond was de Peat & Pineapple Punch: Smokehead Rum Rebel, ananas cordial, falernum, limoensap, orgeatsiroop en soda.

Smokehead Islay Single Malt Whisky

Smokehead Islay Single Malt Whisky

Smokehead Islay Single Malt Whisky is een buitengewone Schotse whisky afkomstig van het beroemde eiland Islay. Deze single malt is een ware traktatie voor de zintuigen.

Zijn kenmerkende karakter wordt gevormd door de diepgaande turfrook die de neus binnendringt en je meteen meeneemt naar de ruige kustlijn van Islay.

De smaak is gedurfd en krachtig, met een explosie van peperige specerijen, aangevuld met subtiele tonen van zeezout en citrus. Smokehead is een eerbetoon aan het rokerige erfgoed van Islay en een must-try voor whiskyliefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks en uitdagends.

Lees meer over Smokehead Islay Single Malt Whisky

 

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top