Door naar content

Franklin & Sons premium mixers uiterst succesvol op Tonic & Mixer Masters 2024

26 april 2024

De bruisende premium mixers van Franklin & Sons waren zeer succesvol op de Tonic & Mixer Masters 2024. Tijdens deze – door The Spirits Business georganiseerde – competitie worden de beste tonics en mixers beoordeeld. Daarbij was een hoofdrol weggelegd voor de tonics en mixers van Franklin & Sons.

Rosemary & Black Olive Tonic Water

Met name de Rosemary & Black Olive Tonic Water van Franklin & Sons maakte indruk op de juryleden vanwege zijn uitgebalanceerde en aangename smaakprofiel. Deze ‘Flavoured Tonic’ werd beloond met een ‘Master’ én een ‘Taste Master’. Deze eer viel de Pineapple & Almond Soda in 2023 te beurt.

The Spirits Business

The Spirits Business is een toonaangevend internationaal platform waar de nieuwste trends, innovaties en inzichten binnen de branche van gedistilleerde dranken worden behandeld. Zo worden er jaarlijks meerdere competities gehouden voor de verschillende categorieën van gedistilleerde dranken en datgeen wat hier direct mee in verband staat.

Tonic & Mixer Masters

Eén van deze competities is de Tonic & Mixer Masters. Een steeds belangrijkere competitie, aangezien cocktails en mixdrankjes in de afgelopen decennia een spectaculaire opkomst hebben meegemaakt.
Zo worden tonics en mixers tegenwoordig gezien als de ruggengraat van de moderne cocktailcultuur. Binnen deze ontwikkeling proberen producenten zich uiteraard te onderscheiden op het gebied van zowel kwaliteit als unieke smaaksensaties.

De jury

Alle tonics en mixers werden beoordeeld middels een ‘blind tasting’, verdeeld over twee jurypanels. Het eerste panel werd voorgezeten door Nicola Carruthers, adjunct-hoofdredacteur van The Spirits Business, die werd bijgestaan door David T. Smith, schrijver, adviseur en medeoprichter van Craft Distilling Expo, en Allison Strydom, oprichter van Gin Squares.

Matt Chambers, schrijver op het gebied van gedistilleerde dranken en oprichter van de blog Whiskey For Everyone, was voorzitter van het tweede panel, dat bestond uit Dan Greifer, barsupervisor bij Black Parrot en Antony Moss, rechter en adviseur van gedistilleerde dranken.

Franklin & Sons premium mixers

Franklin & Sons Premium Mixers

Het in 1886 opgerichte Franklin & Sons heeft zich gedurende deze meer dan 130 jaar ontwikkelt tot een onmisbare schakel in de wereld van premium tonics en mixers. Het bedrijf beschikt over enorm veel ervaring en expertise. Daardoor weet men constant innovatieve smaken en tonics en mixers van hoogwaardige kwaliteit te creëren, enkel met natuurlijke ingrediënten en dat is uniek voor de branche.

Hoofdrol

Het is dan ook geen toeval dat Franklin & Sons een hoofdrol speelde tijdens de recente editie van de Tonic & Mixer Masters; een groot deel van de Franklin & Sons tonics en mixers werd bekroond met een onderscheiding.

 

 

Franklin & Sons Rosemary & Black Olive Tonic Water

In de categorie ‘Flavoured Tonic’ werd de Franklin & Sons Rosemary & Black Olive uitgeroepen tot Master. Tegenwoordig zien we dat producenten van tonics constant met bijzondere smaken komen. Je kunt het zo gek niet bedenken en waarschijnlijk bestaat het als een smaak van tonic.

Franklin & Sons weet op dit gebied exact te achterhalen welke smaaksoorten het beste te combineren zijn met gedistilleerde dranken, om vervolgens met enkel natuurlijke ingrediënten een kwalitatief superieure tonic te produceren. Dat is wel gebleken met de Rosemary & Black Olive tonic.

Franklin & Sons Pink Grapefruit Soda

In de soortgelijke categorie ‘Flavoured/Infused Carbonated Mixer’, wat betrekking heeft op mixers en niet op tonics, weet Franklin & Sons met zijn Pink Grapefruit Soda eveneens een Master-onderscheiding te bemachtigen.

Binnen de cocktailscene waar, tequila en mezcal met een opleving bezig zijn en de Paloma cocktail niet meer weg te denken is, leent de Pink Grapefruit Soda van Franklin & Sons zich perfect als compagnon van deze agave dranken.

In de prijzen

Naast de uitzonderlijke beoordelingen van de Franklin & Sons Rosemary & Black Olive en de Pink Grapefruit Soda, is een groot deel van het resterende assortiment van Franklin & Sons dat De Monnik Dranken voert ook in de prijzen gevallen. Zo is de klassieke Indian Tonic van Franklin & Sons bijvoorbeeld met goud bekroond. Dit bewijst maar weer dat Franklin & Sons hét premium mixer merk is.

Tonics

Indian Tonic Water

Franklin & Sons Premium Indian Tonic Water – Gold

Light/Low-Calorie

Franklin & Sons Premium Light Tonic Water – Silver

Flavoured Tonic Water

Franklin & Sons Rosemary & Black Olive Tonic Water – Master & Taste Master

Mixers

Flavoured/Infused Carbonated Mixer

Franklin & Sons Pink Grapefruit Soda - Master
Franklin & Sons Pineapple & Almond Soda – Gold

Ginger Beer

Franklin & Sons Brewed Ginger Beer – Silver

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top