Door naar content

Rum, whisky en lekkere hapjes op proeverij bij Biercafé de Bonte Koe in Purmerend

18 april 2024

Op zondagmiddag 14 april 2024 organiseerde Biercafé de Bonte Koe een rum- en whiskyproeverij. Het werd een smaakvolle en educatieve middag, waarbij zowel de verschillen als de overeenkomsten tussen rum en whisky aan bod kwamen.

Rum & whisky

In totaal waren er 25 bezoekers naar Biercafé De Bonte Koe gekomen voor de ‘nosing and tasting’ die onder de enthousiaste leiding van Ronald Anneveldt stond. De rum- en whiskyproeverijen behoren al een aantal jaren tot het ‘tasting-programma’ van Ronald, die als Brand Ambassador Craft Spirits over een enorme hoeveelheid kennis beschikt op het gebied van sterke dranken.

Het doel van deze proeverijen is om het ‘grote publiek’ kennis te laten maken met de veelzijdigheid van rum. En aan de enthousiaste reacties van de bezoekers is dat zeker gelukt. Biercafé De Bonte Koe is overigens geen onbekende locatie voor Ronald, in maart 2021 was hij te gast in dit knusse en authentieke café voor een online rum- en whiskyproeverij.

Biercafé De Bonte Koe

Biercafé De Bonte Koe

Sinds 2004 bestieren Huub en Linda Arents deze historische horecagelegenheid in Purmerend. Het pand aan de Koemarkt stamt uit 1844 en er is door Huub en Linda – en de vorige eigenaren – alles aan gedaan om de authentieke sfeer van weleer te behouden. Zo hangen er al sinds 1897 8 doeken met schilderingen uit de buurt;

De Beemsterbrug in Purmerend, Edam, Monnickendam, Kwadijk, Hoorn, Zaandam, Broek in Waterland en heel bijzonder is De Oldenhove in Leeuwarden.

Dit laatste doek was de wens van de eerste eigenaar; de uit Friesland afkomstige Fopke Tadema. Ook ‘Het Gouden Poortje’, ooit bedoelt om marktgelden te ontduiken, bevindt zich nog steeds naast de voordeur.

Introductie wereld van rum

In deze fraaie setting begon Ronald met een korte introductie van de wereld van rum. Hij lichtte de verschillende rumstijlen uit en benadrukte de enorme diversiteit aan smaken; variërend van licht en fruitig tot rijk en complex, vergelijkbaar met de variëteit aan smaken in whisky. Voor de meeste aanwezigen, voornamelijk leden van whiskyclubs met beperkte tot geen ervaring met rum, was dit een verrassende ervaring.

Contrasten en overeenkomsten

De proeverij volgde een vast patroon, waarbij de deelnemers afwisselend rum en whisky proefden. Dit gaf hen de gelegenheid om de contrasten en overeenkomsten tussen beide sterke dranken echt te ervaren.

De line-up bood een uitgebreide selectie van rum- en whiskysoorten, waaronder de unieke smaken van Transcontinental Rum Barbados 2012, El Dorado Rum 12 Years Old, The Glenturret 12YO 2023 en Scallywag 10YO Speyside Blended Malt Whisky.

Terwijl de gasten genoten van de verfijnde smaken van de dranken, werden ze ook verwend met heerlijke hapjes die perfect pasten bij de proeverijervaring. Van een hartig broodje carpaccio tot een smaakvol gevuld eitje met Surinaamse kruiden, droegen de culinaire traktaties bij aan de algehele beleving van deze middag.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Huub en Linda Arents en de rest van het team van Biercafé de Bonte Koe bedanken voor het organiseren van deze rum- en whiskyproeverij.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde rum en whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top