Door naar content

Whisky Festival Zuid-Nederland; genieten van Japanse whisky's en Belgische jenevers

11 april 2024

Zondagmiddag 7 april 2024 verzamelden vele whiskyliefhebbers zich in De Kerk in Oostelbeers voor de 14e editie van het Whisky Festival Zuid-Nederland. Het whiskyfestival wordt georganiseerd door Mitra Hans & Hans Oirschot en er kwamen 350 enthousiaste bezoekers op af.

Op deze prachtige warme lentedag konden de bezoekers van 14:00 uur tot 17:00 uur genieten van een breed scala aan whisky’s. Namens De Monnik Dranken waren Bas Groot Zevert, Valentijn Klop en Ronald Anneveldt aanwezig en zij presenteerden een fraaie selectie whisky’s.

Nieuwe smaken ontdekken

Het festival bood een uitstekende gelegenheid voor whiskyliefhebbers om nieuwe smaken te ontdekken en hun kennis te vergroten. De Japanse whisky's van Mars en de Belgische jenevers van Filliers bleken bijzonder populair onder de bezoekers, die de kans grepen om zeldzame en unieke dranken te proeven.

Japanse whisky’s

Japanse whisky’s

De populariteit van Japanse whisky's is te danken aan hun uitmuntende kwaliteit en unieke karakter. Door traditionele whiskytechnieken te combineren met Japans vakmanschap en innovatie, bieden ze een breed scala aan smaken. Dit spreekt tot de verbeelding bij whiskyliefhebbers wereldwijd.

In Oostelbeers liet Ronald de Mars Kasei Blended Whisky, Mars Komagatake Shinshu Aging 2022 en Mars Tsunuki Edition 2022 proeven. Deze whisky’s worden gedistilleerd door Mars Whisky, het op twee na oudste whiskymerk van Japan.

Mars heeft een uniek blending-proces ontwikkeld, waarmee het whiskymerk zich onderscheid van andere distilleerderijen in de wereld. De whisky’s van Mars behoorden tot de favorieten onder de bezoekers.

Belgische jenevers

Belgische jenevers

Bas Groot Zevert nam de bezoekers mee op een ontdekkingsreis door Belgische jenevers en whisky's, met hoogtepunten zoals Filliers Single Malt Sherry Oak 10 YO en diverse Barrel Aged Genevers van Filliers, variërend van 8 tot 21 jaar oud.

Barrel Aged Jenevers

Jenever wordt vaak beschouwd als de schakel tussen gin en whisky, met graan als basis en een vleugje jeneverbes, zoals gin. De rijping op bourbonvaten geeft diepte aan de smaak, waardoor een zijdezachte en kenmerkende smaak ontstaat, vergelijkbaar met de beste single malt whisky's. Deze serie van 5 jenevers, variërend van 0 tot 21 jaar oud, bestaat uit 100% gerijpte moutwijn, water en jeneverbesdistillaat.

Douglas Laing

Valentijn Klop van De Monnik Dranken bracht de smaken van onafhankelijke bottelaar Douglas Laing naar Oostelbeers, met een scala aan unieke whisky's. Hij liet onder andere Double Barrel Islay & Highland en Double Barrel Speyside & Lowland proeven.

Opvallend waren ook de Remarkable Regional Malts en een aantal uitzonderlijke single casks, zoals Provenance Ben Nevis 8YO en XOP Jura 24YO 'Exclusive Netherlands’.

Valentijn over het whiskyfestival

"We zijn verheugd om deel uit te maken van dit sfeervolle festival en om onze passie voor whisky te delen met medeliefhebbers", aldus Valentijn Klop van De Monnik Dranken. "Het is altijd inspirerend om te zien hoe mensen genieten van de verschillende smaken en aroma's die whisky te bieden hebben."

Bedankt

Mitra Hans & Hans Oirschot worden hartelijk bedankt voor het organiseren van dit succesvolle evenement en De Monnik Dranken kijkt uit naar de volgende editie van het Whisky Festival Zuid-Nederland.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's en jenevers beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top