Driestrijd tussen anCnoc, Balblair en Glencadam in de Hoekse Waard
Slijterij d'Ouwe Have uit Strijen organiseerde op vrijdagavond 16 februari 2024 een interessante whiskyproeverij. Ronald van Kempen had 26 whiskyliefhebbers Ă©n Ronald Anneveldt uitgenodigd.
Ronald Anneveldt â Brandambassador Craft Spirits bij De Monnik Dranken â nam de bezoekers mee op een smaakvolle reis langs 8 heerlijke whiskyâs.
De line-up bij Slijterij d'Ouwe Have in Strijen
De line-up In het proeflokaal achter de winkel in de Oranjestraat in het Zuid-Hollandse Strijen zag er als volgt uit:
- Spearhead Single Grain Whisky
- The Whistler Dark Symphony
- Glencadam Tawny Port Finish
- The Glenturret Triple Wood
- Balblair 15 Years Old
- Glen Scotia Victoriana
- anCnoc Peated Sherry
- Smokehead Tequila Cask Terminado
De meeste bezoekers waren nog niet bekend met deze whiskymerken, maar aan het eind van de avond waren zij allemaal erg enthousiast over de kwaliteit van de geproefde whiskyâs. En daarmee was het doel van de beide Ronaldâs geslaagd; het overbrengen van hun gezamenlijke passie voor whisky!
anCnoc, Balblair en Glencadam
Het is altijd interessant om op zo'n avond een âfavoriete whiskyâ aan te wijzen. Tijdens de proeverij en de evaluatie na afloop ontstond er een ware driestrijd tussen anCnoc, Balblair en Glencadam.
Gerookte gans
Een frequente bezoeker van whiskyproeverijen en -festivals bracht zijn eigen gerookte gans mee naar het proeflokaal in Strijen. Hij koopt de gans bij de poelier en rookte deze vervolgens zelf. Deze zelfgerookte delicatesse is uitstekend te combineren met whisky.
Gerookte gans heeft een rijke, intense smaak die perfect samengaat met de complexe smaakprofielen van whisky. De rokerige, aardse tonen van de gans vullen de rokerige, turfachtige tonen van bepaalde Schotse whisky's goed aan, waardoor elke slok een geweldige smaakervaring wordt.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Ronald van Kempen â een zeer gedreven en enthousiast whiskyliefhebber â hartelijk bedanken voor het organiseren van deze geslaagde whiskyproeverij.