Door naar content

Old Pulteney whisky’s populair op Hielander Whisky Festival 2024

12 februari 2024

Op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari 2024 vond de 12e editie van het Hielander Whisky Festival plaats in de Grote Kerk in Alkmaar. Het sfeervolle festival wordt sinds jaar en dag georganiseerd door de Ben Nevis Club en Schots restaurant Hielander.

Het Hielander Whisky Festival is een begrip in Alkmaar, de Zaanstreek en omstreken. Verdeeld over drie sessies kwamen vele Noord-Hollandse whiskyliefhebbers naar de monumentale Grote Kerk in het centrum van Alkmaar.

Whisky en masterclasses

Zij genoten bij de stands van de vele whisky’s en luisterden aandachtig naar de verhalen en achtergronden van de diverse whiskymerken. Bij de diverse masterclasses die tijdens dit festival werden gehouden werd nog dieper ingegaan op bijvoorbeeld het productieproces, de kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

Namens De Monnik Dranken was Ronald Anneveldt naar Alkmaar afgereisd. Hij werd bijgestaan door één van de vele vrijwilligers die tijdens dit festival actief zijn. Daarnaast waren vanuit Schotland Alan Reid (Glen Scotia) en Steven Cameron (anCnoc, Balblair, Speyburn en Old Pulteney) overgekomen.

Ze hadden een bijzondere selectie whisky's meegenomen. Van verfijnde Schotse single malts tot unieke Japanse blends, van robuuste Amerikaanse bourbons tot exotische Indiase malts en traditionele Ierse whiskeys - het aanbod was uitgebreid en divers.

Old Pulteney op Hielander Whisky Festival 2024

Old Pulteney

Eén van de blikvangers bij de stand van De Monnik Dranken was de collectie Old Pulteney whisky’s. Dit gerenommeerde Schotse whiskymerk uit het charmante vissersplaatsje Wick bood de whiskyliefhebbers in Alkmaar een breed scala aan geuren en smaken.

De Old Pulteney 12 YO verleidde de zintuigen met zijn zachte, zilte tonen, terwijl de Huddart Single Malt de zintuigen prikkelde met zijn rokerige karakter. Voor degenen die op zoek waren naar iets meer verfijnde whisky’s stonden de 15 YO en 18 YO klaar.

Voor de ware Old Pulteney-liefhebbers stond er een kostbare en zeldzame Old Pulteney 25 YO open. Elke druppel van deze whisky is een waar eerbetoon aan het maritieme verleden van Wick.

Schotse whisky’s

Naast Old Pulteney stonden er whisky’s van tal van andere Schotse distilleerderijen klaar om geproefd te worden.

Speyburn met hun Bradan Orach en 10 jaar oude single malt whisky, terwijl anCnoc pronkte met hun Sherry Cask Peated Edition, een gewaagde interpretatie van de traditionele stijl.

Glen Scotia verraste de fijnproevers met hun Double Cask en Rum Finish varianten, die een subtiele Schotse twist toevoegden aan de klassieke whisky smaakprofielen.

Wereld whisky’s van De Monnik Dranken op Hielander Whisky Festival 2024

Wereld whisky’s

Het festival werd verrijkt door de aanwezigheid van Japanse whisky's zoals Mars Kasei en Maltage Cosmo, waardoor de diversiteit en het internationale karakter van het evenement werden benadrukt.

Deze whisky's belichamen de kunst van het blenden op een niveau van perfectie, waarbij elke slok een meesterwerk op zichzelf is.

Daarnaast kon men ook Amerikaanse whiskey’s zoals Buffalo Trace Bourbon en Sazerac Rye proberen, terwijl de exotische whisky’s van Amrut uit India ook op veel belangstelling konden rekenen.

Geslaagd

Het Hielander Whisky Festival 2024 was een geslaagd evenement waar whisky-liefhebbers konden genieten van een breed scala aan whisky's en interessante masterclasses. De aanwezigheid Steven Cameron met ‘zijn’ Old Pulteney whisky’s en een interessante masterclass tijdens de 3e sessie voegde een extra touch toe aan het festival.

Bedankt

We willen graag onze dank uitspreken aan de Ben Nevis Club, Schots restaurant Hielander en alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van het festival. Hun inzet heeft gezorgd voor een memorabele ervaring voor alle bezoekers. We kijken uit naar volgend jaar!

Onderscheidend vermogen

uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak ideaal om zich te onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top