Door naar content

Tomintoul favoriet op Beunings Whiskyfestival 2024

30 januari 2024

Op zondag 21 januari 2024 organiseerde Gall & Gall Beuningen het Beunings Whiskyfestival. Dit kleinschalige, maar zeer gezellige festival vond plaats bij Slot Doddendael in Ewijk.

Namens De Monnik Dranken was Ronald Anneveldt naar het middeleeuws kasteeltje onder de rook van Nijmegen afgereisd. Hij had een mooie selectie whisky’s meegenomen.

De ruim 150 whiskyliefhebbers hadden veel interesse voor Mars Whisky, Kavalan en Glencadam. In Ewijk had was men echter het meest gecharmeerd van de whisky’s van Tomintoul.

Tomintoul

De whisky’s van Tomintoul komen uit de Speyside, het epicentrum van de Schotse whiskyindustrie. De distilleerderij ligt ten noorden van het dorpje Tomintoul – het hoogstgelegen dorp in de Speyside - en is bereikbaar via A'anside Road.

Dit smalle weggetje volgt de Avon River, een riviertje dat o.a. wordt gevoed door Dubh Lochan en Loch Avon en uiteindelijk uitmondt in de Spey River. De whiskyregio Speyside is vernoemd naar deze rivier.

The Gentle Dram

The Gentle Dram

De distilleerderij ligt aan de rechteroever van de Avon River en aan de voet van de Cairn Ballantruan. Op deze 455 meter hoge heuvel bevindt zich de Ballantruan Spring en daar haalt de distilleerderij het uiterst zuivere bronwater vandaan. Dit zuivere en pure water vormt de basis voor ‘The Gentle Dram’.

Robert Fleming

Robert Fleming is de Distillery Manager bij Tomintoul. Fleming is een ervaren vakman - en samen met zijn team - verantwoordelijk voor het creëren van de kenmerkende whisky's van Tomintoul.

Onder zijn leiding heeft Tomintoul een uitstekende reputatie opgebouwd in het maken van soepele en toegankelijke whisky's met complexe smaken.

Geliefd

De whiskyliefhebbers uit Beuningen en omstreken wisten de whisky’s van Tomintoul op waarde te schatten. Tijdens het proeven van de whisky’s uit bijvoorbeeld de ‘Tomintoul Cask Finishes’-release vuurde men een spervuur van vragen af op onze whiskyambassadeur Ronald Anneveldt.

Ronald was een aantal jaar geleden te gast bij Tomintoul en kon daardoor - uit eigen ervaring - de bezoekers van het Beunings Whiskyfestival van informatie te voorzien.

Tomintoul whisky’s in Slot Doddendael

 • Tomintoul Caribbean Rum Cask Finish
 • Tomintoul Cognac Cask Finish
 • Tomintoul Merlot Cask Finish
 • Tomintoul Pinot Noir Cask Finish
 • Tomintoul PX Sherry Cask Finish
 • Tomintoul Tawny Port Finsh
 • Tomintoul White Port Cask Finish
Special edition

Daarnaast kon men ook de Tomintoul White Port Cask Finsh 14 Years Old proeven. Eén van de twee laatste special editions van de distillleerderij uit het hart van de Speyside.

The Gentle Dram

Wereld whisky's

Op het Beunings Whiskyfestival 2024 konden de liefhebbers ook genieten van Japanse en Taiwanese whisky's ware smaakvolle sensaties.

Mars en Kavalan

Japanse whisky – zoals Mars Whisky - staat bekend om zijn verfijnde ambacht en harmonieuze aroma's, terwijl Taiwanese whisky's, zoals die van Kavalan, indruk maken met hun volle smaken en subtiele exotische invloeden.

Mars Whisky staat - met twee distilleerderijen en een rijpingskelder op een tropisch eiland - bekend om zijn unieke blendingconcept. Het is een relatief klein whiskymerk, dit in tegenstelling tot Kavalan. De distilleerderij in het noordoosten van Taiwan ontvangt jaarlijks ruim 1,2 miljoen bezoekers en produceert een grote range verschillende whisky's.

Mars en Kavalan in Slot Doddendael

 • Mars Kasei Blended Whisky
 • Mars Maltage Cosmo Blended Malt Whisky
 • Mars Maltage Cosmo Manzanilla Cask Finish
 • Kavalan Concertmaster Port Cask
 • Kavalan Distillery Select No1
 • Kavalan Distillery Select No 2
 • Kavalan King Car Whisky
 • Kavalan Single Malt Triple Sherry Cask
 • Kavalan Single Malt Whisky
 • Kavalan Bourbon Oak Matured
 • Kavalan Whisky Podium

Bedankt

Langs deze weg willen wij Gall & Gall Beuningen bedanken voor de organisatie van dit gezellige whiskyfestival.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken.

Als drankengroothandel bieden wij een uitgebreid assortiment aan spirits, met inbegrip van diverse whisky's, rum, gin en andere sterke dranken. Ons zorgvuldig samengestelde aanbod omvat geselecteerde merken van over de hele wereld. Wij streven ernaar toonaangevend te zijn in het leveren van kwaliteit en diversiteit aan de horeca en detailhandel.

Bekijk onze spirits pagina voor het verhaal achter deze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top