Door naar content

5 nieuwe Liquoristen bij De Monnik Dranken

09 juli 2024

In juni 2024 vond de diploma-uitreiking van de Liquoristenopleiding van de Wijnacademie plaats. Het decor van deze uitreiking was het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam. Namens De Monnik Dranken hebben Karlijn Vink, Jeroen Kimenai, Joël de Kock, Bas Groot Zevert en Hidde Seyger hun diploma in ontvangst mogen nemen.

Uitgebreid opleidingsprogramma

Vanaf september 2023 hebben de studenten deelgenomen aan een uitgebreid en intensief programma. Uit heel het land werd tweewekelijks afgesproken op landgoed Dijnselburg in Zeist.

Om de studenten zo goed mogelijk op te leiden, werd er op het landgoed lesgegeven door gewaardeerde en toonaangevende personen uit de Nederlandse spiritwereld. De studenten zijn afkomstig uit heel het land en zijn voornamelijk actief in de drankenindustrie.

Daarnaast vond er zo nu en dan een activiteit op locatie plaats. Zo hebben de studenten hun kennis verder bijgespijkerd bij onder meer E&A Scheer in Amsterdam en van Welie in Stevensbeek.

Theorie en praktijk Liquoristen opleiding van de Wijnacademie

Theorie en praktijk

Leerstof

Vanzelfsprekend is er veel aandacht voor de theoretische kennis. Tijdens de opleiding komt het proces van mouten, branden en distilleren in al zijn facetten aan bod.

Ook praktische kennis komt uitvoerig aan de orde, waarbij onder andere rum, whisk(e)y, cognac, grappa en likeuren werden geproefd.

Iedere ochtend kregen de studenten 12 distillaten voorgeschoteld die blind beoordeeld moesten worden.

‘s Ochtends kunnen mensen het beste proeven, vandaar dat het praktijkgedeelte in de ochtend plaatsvond.

Bezoek aan Schotland

Enkele studenten hebben onder begeleiding van Mike Overvliet en Robin Brilleman Schotland bezocht in april.

Om de opgedane kennis in de praktijk te zien was voor veel studenten een bijzondere en uiterst leerzame ervaring. In drie dagen tijd hebben ze maar liefst zes distilleerderijen bezocht waaronder Loch Lomond, Glenturret en Strathearn.

Karlijn Vink is op dit moment de jongste Vinoloog en Liquorist van Nederland
Groeiende interesse in dranken

De laatste jaren is er een trend gaande dat steeds meer consumenten verregaande interesse krijgen in spirits. Hoe wordt het gemaakt en waar komt het product vandaan? Zijn vragen die steeds vaker worden gesteld in slijterijen en horecazaken.

Met de opgedane kennis van de Liquoristenopleiding kan men deze vragen kundig beantwoorden. Een Liquorist valt niet voor niets het beste te omschrijven als dé specialist van binnen- en buitenlands gedistilleerd, cocktails en trends.

Gefeliciteerd

De Monnik Dranken wil graag alle studenten feliciteren die geslaagd zijn voor het examen. Met de toevoeging van Karlijn, Jeroen, Joël, Bas en Hidde heeft De Monnik Dranken op dit moment 12 Liquoristen in dienst. Daarnaast is Karlijn op dit moment de jongste Vinoloog en Liquorist van Nederland! Een bijzondere prestatie.

Onderscheidend vermogen

Onderscheidend vermogen

Namens onze vijf nieuwe Liquoristen nodigen wij u van harte uit om de uitgebreide collectie spirits van De Monnik Dranken te ontdekken. Verken onze unieke en onderscheidende dranken, variërend van verfijnde whisky's uit Schotland, Ierland en vele andere landen tot exotische rum uit het Caribisch gebied en tequila uit Mexico.

Onze collectie biedt ook een breed scala aan likeuren voor elke smaak. Daarnaast biedt De Monnik Dranken een selectie van interessante bitters, premium mixers en alcoholvrije dranken aan.

Meer weten?

Neem dan contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top