Door naar content

Claudius Brummelhuis bereikt de 50

01 juli 2024

Op woensdag 26 juni 2024 vierde onze collega Claudius Brummelhuis zijn 50e verjaardag. Om deze bijzondere mijlpaal te vieren, hebben zijn collega’s hem afgelopen vrijdag flink in het zonnetje gezet.

Verrassing met Abraham en spandoek

Zoals traditie bij De Monnik Dranken, werd Claudius verrast met een metershoge Abraham en een vrolijk spandoek.

Traditionele viering

Uit handen van collega Hassan, namens De Monnik Dranken, ontving Claudius de traditionele Twentse Goa-stok. Daarnaast werd hem ook een cadeau aangeboden namens de personeelsvereniging.

Claudius werkt sinds 1 maart 1999 bij De Monnik Dranken als magazijnmedewerker.

Nogmaals van harte gefeliciteerd, Claudius!

Nederlandse slijters bezoeken Château Lorgeril
24 oktober 2024

Nederlandse slijters bezoeken Château Lorgeril

Van maandag 14 oktober tot en met woensdag 16 oktober 2024 beleefden vijf gewaardeerde slijters een unieke wijnreis naar het prachtige Château Lorgeril in de Languedoc. Deze reis werd georganiseerd door Château Lorgeril en De Monnik Dranken en bood een exclusieve blik achter de schermen van dit historisch wijnhuis en zijn diverse terroirs.

Assen geniet van Loch Lomond en Glen Scotia
24 oktober 2024

Assen geniet van Loch Lomond en Glen Scotia

De whiskyliefhebbers uit Assen keken er al een tijdje naar uit en op vrijdagavond 19 oktober 2024 was het dan eindelijk zo ver: Arjan Hartkamp kwam op bezoek en hij had 8 heerlijke whisky’s meegenomen. De whiskyproeverij vond plaats in Plaza Sportz Assen en werd georganiseerd door Drankenspeciaalzaak Nienhuis - Mitra Marsdijk Assen. Maar liefst 76 whiskyliefhebbers waren op deze avond afgekomen en dat betekend dat er in totaal 608 glazen whisky werden gevuld.

Douglas Laing & Co overtreft hoge verwachtingen in Oss
23 oktober 2024

Douglas Laing & Co overtreft hoge verwachtingen in Oss

Donderdagavond 17 oktober 2024 vond er in het proeflokaal van Wijnhuis Oss een whiskyproeverij plaats waarbij de gasten kennis konden maken met de whisky’s van de onafhankelijke blender, bottelaar en distilleerder Douglas Laing. De verwachtingen waren hooggespannen, maar het familiebedrijf uit Glasgow maakte deze meer dan waar.

Keizerlijke whiskyproeverij bij Versailles in Nijmegen
22 oktober 2024

Keizerlijke whiskyproeverij bij Versailles in Nijmegen

Op vrijdagavond 19 oktober 2024 vond er bij Versailles Dranken in Nijmegen een meer dan bijzondere proeverij plaats. In misschien wel de oudste stad van Nederland kregen de whiskyliefhebbers 6 whisky’s te proeven met een totale leeftijd van méér dan 100 jaar.

Exclusieve samenwerking De Monnik Dranken met Spirit of Yorkshire Distillery
21 oktober 2024

Exclusieve samenwerking De Monnik Dranken met Spirit of Yorkshire Distillery

Per 21 oktober 2024 is De Monnik Dranken exclusief importeur van de Engelse whiskyproducent Spirit of Yorkshire. Dit familiebedrijf, gevestigd aan de kust van Yorkshire, is vooral bekend van Filey Bay, de eerste single malt whisky uit deze regio. Dankzij deze samenwerking zijn de whisky's van Filey Bay beschikbaar in Nederland via De Monnik Dranken en zullen ze te proeven zijn tijdens The Art of Drinks in Amsterdam op 26, 27 en 28 oktober 2024.

Glengoyne 12 YO verrast op whiskyproeverij De Flessenzaak in Hoofddorp
21 oktober 2024

Glengoyne 12 YO verrast op whiskyproeverij De Flessenzaak in Hoofddorp

Op donderdagavond 17 oktober 2024 organiseerde Stefan Wegbrands van De Flessenzaak in Hoofddorp een whiskyproeverij voor zijn klanten. Dit keer met het thema ‘Rondje Wereld’ en de gasten waren deze avond zeer gecharmeerd van de Glengoyne 12 Years Old.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top