Door naar content

Cocktail & Rum Summerfest 2024

11 juli 2024

Met het Cocktail & Rum Summerfest 2024 vond er op zaterdag 6 juli 2024 een fantastisch nieuw festival plaats. Ondanks de niet zo zomerse weersomstandigheden genoten zo’n 320 bezoekers op Landgoed Chateau Marquette in Heemskerk van heerlijke cocktails, gin, rum en limoncello.

Nieuw festival

Wanneer je een nieuw festival organiseert hoop je dat alle tijd en energie die hierin gaat zitten wordt beloond met Caribische weersomstandigheden en veel bezoekers. Aan de bezoekers lag het niet in Heemskerk, maar de eerste editie van Cocktail & Rum Summerfest werd behoorlijk in de steek gelaten door de weergoden.

Het Summerfest zou in eerste instantie buiten in de tuinen van Chateau Marquette gehouden worden, maar werd door aanhoudende regenbuien verplaatst naar diverse sfeervol ingerichte kamers in het Chateau.

Santocci, Nordés Gin en Renegade Rum

De sfeer was goed en op meerdere plekken konden de bezoekers cocktails, gin, rum en nog een aantal andere dranken proeven. Namens De Monnik Dranken hadden Karlijn Vink, Dirk Schram en Ronald Anneveldt een mooie plek bemachtigd in het Chateau.

Daar lieten zij de bezoekers kennismaken met onder andere Santocci Limoncello, Nordés Gin en Renegade Rum. Deze limoncello, gin en rum konden puur geproefd worden en sommige ook als onderdeel van een cocktail.
Hieronder lichten we een aantal interessante cocktails uit.

Santocci & Tonic

Santocci & Tonic

De Santocci & Tonic is een verfrissende en fruitige cocktail die de levendige smaak van Santocci Limoncello combineert met de lichte bruis van Franklin & Sons Premium Light Tonic.

Santocci Limoncello, een Italiaanse likeur, voegt een rijke citroensmaak toe, terwijl de lichte tonic een subtiele bitterheid en minder suiker biedt, wat zorgt voor een evenwichtige mix.

Een schijfje citroen en verse munt als garnering voegen een extra laag frisheid en aroma toe, waardoor deze cocktail perfect is voor warme zomerdagen en feestelijke gelegenheden.

Hayman's True English Gin & Tonic

Hayman's True English Gin & Tonic

De Hayman's True English Gin & Tonic is een klassieke cocktail die eenvoud en verfijning combineert. De basis is Hayman's London Dry Gin, bekend om zijn traditionele en uitgesproken jeneverbesaroma's.

Deze gin wordt perfect aangevuld met Franklin & Sons Premium Indian Tonic, een tonicwater dat subtiele citrus- en botanische tonen toevoegt.

Als garnering wordt een citroenschil gebruikt, die een verfrissende en aromatische twist geeft aan het drankje. Samen zorgen deze ingrediënten voor een frisse, uitgebalanceerde en verkwikkende gin-tonic, ideaal voor elke gelegenheid.

Filliers G-BL

Filliers G-BL

De Filliers G-BL is een verfijnde cocktail die de rijke smaak van Filliers Barrel Aged Genever 0YO combineert met de verfrissende tonen van Franklin & Sons Sicilian Lemon Tonic.

Filliers Barrel Aged Genever 0YO, een premium jenever, biedt diepe en complexe smaaktonen door zijn vatrijping. Deze worden prachtig in balans gebracht door de lichte en citrussige smaak van de Sicilian Lemon Tonic.

Een takje verse munt als garnering voegt een frisse, aromatische touch toe, waardoor deze cocktail een perfecte mix is van traditie en vernieuwing, ideaal voor liefhebbers van hoogwaardige dranken.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Sjeff Keetering, Vinatic Slijterij, The Spirit of Wine en Slijterij & Wijnhuis Zeewijck hartelijk bedanken voor het organiseren van deze allereerste Cocktail & Rum Summerfest. We kijken uit naar de volgende editie!

Onderscheidend vermogen

Onderscheidend vermogen

Naast Santocci Limoncello, Nordés Gin, Hayman's Gin, Filliers Barrel Aged Genever en Renegade Rum beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde kwaliteitsdranken.

Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spiritspagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top