Door naar content

Filliers zet whiskyavontuur voort met Filliers Single Malt Whisky Bourbon Oak

05 juli 2024

Filliers blijft maar doorgaan met het op ambachtelijke wijze innoveren van Belgische whisky. Vijf jaar na de introductie van de eerste Filliers single malt whisky is het duidelijk dat whiskyliefhebbers niet genoeg kunnen krijgen van het Belgische vakmanschap. Na een succesvolle tussenstop met twee single rye whisky’s, is het de hoogste tijd voor een nieuwe Filliers single malt whisky.

Sinds het perfectioneren van het ambachtelijke recept voor de primeur in het Filliers whiskyportfolio, is het stokje overgedragen aan de 6e generatie. Tegenwoordig staat Benoit Filliers als meester-distilleerder aan het roer.

De beurt is nu dan ook aan Benoit om nieuwe meesterlijke recepten tot stand te brengen. Zo gezegd, zo gedaan! Filliers komt onder leiding van Benoit met een uitzonderlijke single malt whisky gelagerd op ex-bourbonvaten.

Filliers Single Malt Whisky Bourbon Oak

Gedistilleerd in pot stills en minimaal 50 maanden gerijpt in first-fill ex-bourbonvaten, biedt deze single malt whisky een glad en rond karakter met een subtiel vleugje karamel en vanille. Laat je verrassen door het harmonieuze huwelijk van traditie en innovatie dat elke slok kenmerkt.

Belgisch Erfgoed

Met de Filliers Single Malt Whisky Bourbon Oak is het Belgische whiskyerfgoed weer een prachtexemplaar rijker geworden. Ervaar het zelf en maak een smaakvolle reis door het vakmanschap van Filliers, dat al zes generaties voortduurt!

Filliers Belgium Whisky

Filliers Belgium Whisky

Filliers zet flinke stappen op het gebied van whisky. Zo bracht de Belgische distilleerderij een tijdje terug al een 10 jaar oude whisky, gemaakt van 100% gerstemout en volledig gerijpt in sherryvaten. De oudste, op sherryvaten gerijpte, Belgische whisky ooit!

Afgelopen jaar werd het whiskyportfolio van Filliers uitgebreid met twee single rye whisky’s, een 5 jaar en een 8 jaar oude expressie.

Aan de basis 100% rogge, waar in de Verenigde Staten een minimaal rogge percentage van 51% wordt gehanteerd voor rye whisky, gaat Filliers voor niets minder dan de best mogelijke kwaliteit.

Vakmanschap

De Belgische Filliers whisky’s stelen niet alleen de show qua smaak, maar hebben daarnaast ook een geweldige uitstraling wat het ambacht en vakmanschap van Filliers weerspiegelt.

Mooi Vooruitzicht

Om ook in de toekomst whisky te kunnen distilleren heeft de distilleerderij geïnvesteerd in een nieuw pakhuis en twee gloednieuwe koperen pot stills. Deze koperen pot stills zijn reeds actief en zullen de toekomst betekenen van de vele nog te komen Filliers whisky’s!

Bestelinformatie

De Filliers Single Malt Whisky Bourbon Oak is op voorraad en vrij bestelbaar. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas Groot Zevert van De Monnik Dranken. Het betreft een permanente uitbreiding van de core-range.

109118 FILLIERS Single Malt Whisky Bourbon Oak 0,70 ltr

 

Filliers Belgium Single Malt Whisky

Filliers Belgium Whisky

Filliers is een veelzijdige Belgische distilleerderij met een breed scala aan premium spirits, waaronder jenever, gin en vodka.

In 2019 bracht de familiestokerij uit Deinze de eerste whisky uit; een 10-jarige single malt gerijpt op sherryvaten. In 2023 voegden ze twee single rye whisky's toe en in 2024 een single malt gerijpt op Amerikaans eiken.

Investeringen in een nieuw pakhuis en koperen pot stills verzekeren toekomstige productie. De distilleerderij is al sinds 1869 in familiebezit en blijft trouw aan traditionele methoden. De vijfde en zesde generaties Filliers blijven innoveren, met recente toevoegingen van single rye en bourbon oak single malt whisky's.

Lees meer over Filliers Belgium Whisky

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top