Door naar content

Ontake Japanese Single Malt 'The First' Sherry Cask

04 juli 2024

De Ontake Distillery presenteert met trots hun eerste uitgave: de Ontake Japanese Single Malt 'The First' Sherry Cask. De whisky is een perfect voorbeeld van de Japanse distillatiekunst in combinatie met de rijping op sherryvaten.

Ontake-distilleerderij

De Ontake-distilleerderij bevindt zich in het hart van het Satsuma-schiereiland in de prefectuur Kagoshima, op een hoogte van ongeveer 400 meter in een uitgestrekt heuvelachtig gebied. Het uitzicht op de Sakurajima-vulkaan - die uit de Kinko-baai verrijst - is prachtig.

Er is een overvloed aan natuurlijk zacht water uit de heuvels van Kagoshima, dat door de jaren heen is gefilterd en gepolijst. De lucht is helder en koel, zelfs in het hete seizoen, wat het geschikt maakt voor de opslag van vaten whisky.

Nishi Shuzo

Een perfecte locatie voor een whiskydistilleerderij vond men bij de gerenommeerde Japanse shochu-producent Nishi Shuzo. Met de oprichting van deze distilleerderij in 2019 heeft Nishi Shuzo zijn toewijding aan vakmanschap en kwaliteit verder uitgebreid naar de productie van single malt whisky.

De distilleerderij beschikt over twee moderne pot stills en hanteert drie kernprincipes voor hun whiskyproductie: extreme zuiverheid, een aromatisch fruitig karakter en een volle smaak.

Eerbetoon

De naam van de distilleerderij is een eerbetoon aan de iconische Sakurajima vulkaan, historisch bekend als Ontake, die jaarlijks honderden kleine erupties kent en het landschap rondom Kagoshima domineert.

Ontake Japanese Single Malt 'The First' Sherry Cask

Ontake Japanese Single Malt 'The First' Sherry Cask

‘The First’ Sherry Cask is de eerste single malt whisky-uitgave van de Ontake Distillery. Het gebruik van natuurlijk zacht water uit de heuvels van Kagoshima, gecombineerd met eigen geteelde gist en zorgvuldig geselecteerde tweerijige gerstkorrels, resulteert in een zuivere, fruitige en volle smaak.

Deze whisky heeft gerijpt in oude sherryvaten (first-fill solera sherry butts), wat bijdraagt aan zijn unieke smaakprofiel. De whisky is non-chill gefilterd en gebotteld op een alcoholpercentage van 43%.

De presentatie van Ontake The First Edition is ook opvallend, met de whisky verpakt in een houten kist die aan de binnenkant de boodschap "Have a great time with Ontake" draagt.

Proefnotities

  • Kleur: helder amber.
  • Neus: pruimenmousse, gedroogde rozijnen, kaneel en citroen.
  • Smaak: rijk en zoet met gedroogd fruit, hazelnoot, perencompote, abrikoos en licht kruidig.
  • Afdronk: warm en aanhoudend met chocolade en een elegante zoet- en bitterheid.

Allocatie en bestelinformatie

De Ontake Japanese Single Malt 'The First' Sherry Cask is een zeer gelimiteerde uitgave. Allocatie verloopt via de buitendienst van De Monnik Dranken.

105866 ONTAKE Japanese Single Malt 'The First' Sherry Cask 0,70
  • Verwachte uitlevering vanaf week 29
  • OP = OP
Nieuwe wereld whiskies bij De Monnik Dranken

Nieuwe wereld whiskies

Naast deze Ontake Japanese Single Malt whisky heeft De Monnik Dranken een ‘wereld aan whisky’s’ in het assortiment.

Traditionele whiskylanden

Traditionele whiskylanden, zoals Schotland, Ierland en Amerika zijn natuurlijk goed vertegenwoordigd.

New World Whiskies

Maar ook whisky’s uit landen als Japan, Taiwan, India en Tasmanië staan steeds meer in de belangstelling.

Deze New World Whiskies winnen steeds meer aan populariteit dankzij hun unieke smaken en prijswinnende kwaliteit.

Lees meer over de New World Whiskies van De Monnik Dranken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top