Door naar content

The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish

23 juli 2024

De Whistler Doppelbock Rye Cask Finish is het resultaat van een creatieve samenwerking tussen de Boann Distillery en de Rye River Brewing Company, beide gevestigd in het groene Ierland. Deze samenwerking heeft geleid tot een heerlijke whiskey met een zoete, kruidige en moutige smaak.

Doppelbock

Een aantal rye whiskey-vaten zijn eerst gevuld met een zoet en moutig doppelbockbier en onderging een rijpingsperiode van 6 maanden. Daarna werden deze vaten gebruikt om een blend van single grain (65%) en single malt whiskey's (35%) te rijpen, die eerder in rye-vaten hadden gerijpt. Zoals een echte Ierse whiskey betaamt, is deze whiskey drie keer gedistilleerd.

Craft beer cask batch #4

Er zijn wereldwijd slechts 6.000 flessen van deze batch beschikbaar. Hiermee volgt The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish de populaire The Whistler Imperial Stout Cask op. Met deze nieuwe uitgave breidt The Whistler zijn mogelijkheden uit om diverse biervaten te gebruiken voor het afwerken van hun whiskey’s.

Deze aanpak opent de deur naar spannende toekomstige experimenten met verschillende biervaten, wat ongetwijfeld zal leiden tot unieke en innovatieve smaakprofielen. Welke biervaten in de toekomst gebruikt zullen worden, blijft nog een verrassing. Het belooft in ieder geval veelbelovend te zijn voor liefhebbers van bijzondere whiskey's.

Proefnotities The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish

The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish

Proefnotities

Neus

Fruitige aroma’s van rijp fruit, cederhout en een vleugje kruidnagel.

Smaak

Rijk mondgevoel met moutige houttonen, gepocheerde peer en geroosterde amandelen.

Afdronk

Lang en complex, met een aanhoudende smaak van gebarsten zwarte peper.

 

Bestelinformatie

The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish is de opvolger van The Whistler Imperial Stout Cask en is vrij te bestellen.

Art. nr. 108393 The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish
Art. nr. 108391 The Whistler Imperial Stout Cask
Boann Single Pot Still Irish Whiskey van de Boann Distillery

Boann Distillery

The Whistler Doppelbock Rye Cask Finish is onderdeel van het whiskeymerk The Whistler en wordt gemaakt bij de Boann Distillery. Deze distilleerderij is in handen van de familie Cooney en zij behoren tot de nieuwe generatie distilleerders die de Ierse whiskey-industrie weer laten floreren.

Irish single pot still whiskey

Onlangs heeft de Boann Distillery zijn eerste single pot still core-range uitgebracht. Daarmee is een belangrijke nieuwe stap gezet in het ‘whiskey-avontuur’ van de distilleerderij.

Zowel de whiskeys van The Whistler als de pot still whiskeys onder de naam van Boann onderscheiden zich door hun creativiteit. Zowel in de vorm van het label als door het gebruik van verschillende cask finishes.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top