Door naar content

8e Whiskytrail Hellevoetsluis leidt naar The Whistler, anCnoc en Old Pulteney

26 juni 2024

Op zaterdag 22 juni 2024 vond de 8e editie van Whiskytrail Hellevoetsluis plaats. Er kwamen zo’n 200 whiskyliefhebbers op dit kleinschalige, maar zeer gezellige, whiskyfestival af. De bezoekers genoten van een breed scala aan whisky’s, waaronder enkele toppers zoals The Whistler, anCnoc en Old Pulteney.

Gezellig samenzijn

Het festival wordt georganiseerd door Sjaak Breur van úw topSlijter Breur, gevestigd in het Winkelcentrum Evertsenplein. Sjaak had in de voormalige Dorpskerk van Nieuwenhoorn bij Hellevoetsluis wederom een perfecte locatie tot zijn beschikking.

Deze kerk is sinds 2022 eigendom van Cultureel Trefpunt Voorne aan Zee en dit historische gebouw is een waardig opvolger van de ‘Kerk aan de Ring’ in Nieuw-Helvoet.

Whiskytrail Hellevoetsluis

Het festival, verdeeld in een middag- en avondsessie, verwelkomde respectievelijk 80 en 110 bezoekers. De opzet van het evenement bood ruim de gelegenheid voor persoonlijke aandacht en uitgebreide proeverijen, wat het tot een zeer gewaardeerd en intiem festival maakte.

Persoonlijk contact

Ronald Anneveldt was namens De Monnik Dranken aanwezig en voorzag de bezoekers van deskundige uitleg over de diverse whisky’s. De sfeer was gemoedelijk, met voldoende tijd en ruimte voor uitgebreide gesprekken en proefnotities. Dit soort festivals benadrukken het belang van persoonlijk contact en de mogelijkheid om direct feedback te krijgen van de whiskyliefhebbers.

The Whistler, anCnoc en Old Pulteney

Een whiskytrail leidt vaak naar mooie ontdekkingen en tijdens deze 8e editie van dit whiskyfestival kregen vooral The Whistler, anCnoc en Old Pulteney veel aandacht. Deze whiskymerken stonden volop in de belangstelling vanwege hun unieke smaken en bijzondere achtergrondverhalen.

The Whistler Irish Whiskey op 8e editie Whiskytrail Hellevoetsluis

The Whistler

The Whistler, een Ierse whiskey uit de Boann Valley, viel in de smaak met diverse varianten. Bezoekers konden genieten van onder andere de Calvados Cask Finish en de Imperial Stout Cask Finish.

Deze whiskey’s worden geroemd om hun soepele en complexe smaken, die voortkomen uit de bijzondere vatrijping.

The Whistler Calvados Cask Finish is een ware traktatie, met een subtiele hint van appel en een zijdezachte afwerking. The Whistler Imperial Stout Cask Finish biedt daarentegen een robuustere ervaring, met rijke chocolade- en koffietonen.

Voor liefhebbers van een krachtige smaak was The Whistler P.X. I Love You Single Malt een aanrader, dankzij zijn intens zoete en fruitige karakter.

anCnoc

anCnoc

anCnoc staat bekend om zijn innovatieve benadering van traditionele Schotse whisky.

Van anCnoc kon men onder andere de Peatheart en de 18 Year Old Single Malt proeven.

anCnoc Peatheart biedt een rokerige ervaring, perfect in balans met zoete tonen van vanille en honing.

Voor degenen die de voorkeur geven aan een subtielere smaak, was de anCnoc 18 Year Old een favoriet.

Deze whisky wordt gekenmerkt door rijke, fruitige tonen met een vleugje kruiden, wat het een complexe maar toegankelijke whisky maakt.

Old Pulteney in Hellevoetsluis

Old Pulteney

Maritieme Malt

Old Pulteney, vaak de ‘Maritieme Malt’ genoemd, bracht zijn karakteristieke maritieme invloeden naar voren met varianten zoals de Coastal Series Port Finish en de Huddart Single Malt.

Old Pulteney Coastal Series Port Finish

De Old Pulteney Coastal Series Port Finish biedt een unieke smaakervaring met lichte zoutige tonen gecombineerd met de zoetheid van port.

Old Pulteney Huddart

Old Pulteney Huddart verraste velen met zijn rokerige smaak en een vleugje kruidigheid, perfect in balans met de klassieke maritieme karakteristieken van het merk.

Een kleinschalig, maar waardevol festival

Wat Whiskytrail Hellevoetsluis zo bijzonder maakt, is niet alleen de selectie van hoogwaardige whisky’s, maar ook de warme en persoonlijke sfeer. Sjaak Breur, een gepassioneerde en toegewijde slijter, kende zijn klanten goed en zorgde voor een persoonlijke benadering.

Regelmatig bracht hij bezoekers naar de stands met de aanbeveling: "Deze moet je echt eens proeven, dat is echt iets voor jou." Dit soort interacties maakten het festival tot een unieke ervaring voor alle aanwezigen.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Sjaak Breur van úw topSlijter Breur hartelijk bedanken voor de uitstekende organisatie van dit whiskyfestival. De persoonlijke aandacht, de mogelijkheid om nieuwe whisky’s te ontdekken en de warme sfeer maken dit evenement tot een hoogtepunt voor whiskyliefhebbers.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top