Door naar content

Breda in extase dankzij GlenAllachie en Old Pulteney

04 juni 2024

Zondag 2 juni 2024 was een mooie dag voor Breda en omstreken. Slijterij La Barrique organiseerde een whiskyfestival bij Hotel Nassau. Er kwamen ongeveer 200 whiskyliefhebbers naar het luxueuze lifestyle hotel in het bruisende centrum van Breda, waar het na afloop van het whiskyfestival nog lang onrustig bleef.

Namens De Monnik Dranken was Ronald Anneveldt naar de ‘Parel van het Zuiden’ afgereisd en hij had een mooie selectie whisky’s meegenomen. Geen tropische verrassingen uit India, Taiwan of België, maar louter whisky’s uit Schotland; de bakermat van de moderne whiskyindustrie.

Ronald over het festival: “Er waren in totaal 6 standhouders met 132 whisky’s aanwezig op dit whiskyfestival. Dankzij de kleinschaligheid is er voor de aanwezige whiskyliefhebbers meer gelegenheid om vragen te stellen en voor mij meer tijd om hier uitgebreid antwoord op te geven.”

Schotse whisky’s

Bij de stand van De Monnik Dranken kon men whisky’s van de volgende Schotse whiskymerken proeven:

  • Loch Lomond
  • Glen Scotia
  • Old Pulteney
  • GlenAllachie
  • Glengoyne
  • Tamdhu
  • Smokehead

GlenAllachie en Old Pulteney

De whiskyliefhebbers hadden tijdens dit festival veel aandacht voor de whisky’s van GlenAllachie en Old Pulteney.

The GlenAllachie

GlenAllachie

GlenAllachie heeft in relatief korte tijd een sterke reputatie opgebouwd dankzij de passie en expertise van Master Distiller Billy Walker.

De whisky’s staan bekend om de volle, robuuste smaken met tonen van chocolade, rozijnen en een vleugje kruiden.

Vooral de GlenAllachie 12 jaar en de GlenAllachie 10 jaar Cask Strength Batch #11 waren bijzonder populair bij het publiek.

Ronald voegt toe: "De diepte en complexiteit van GlenAllachie is indrukwekkend. Het is een whisky die uitnodigt tot ontdekken en genieten."

Old Pulteney

Old Pulteney

Old Pulteney - ook wel bekend als de 'Maritime Malt' - staat bekend om zijn unieke karakter dat de maritieme invloeden van de kust weerspiegelt.

Met zijn ziltige smaakprofiel en tonen van honing en gedroogd fruit, is het een ware favoriet onder liefhebbers van een complexe, doch toegankelijke whisky.

Tijdens het festival werden de Old Pulteney 12 jaar en de Old Pulteney Huddart bijzonder gewaardeerd.

Ronald: "De rijke en gelaagde smaak van Old Pulteney maakt het een whisky die zowel beginners als doorgewinterde kenners kan bekoren."

Genieten

Naast deze toppers genoten de bezoekers van de verfijnde fruitige smaken van Loch Lomond en de maritieme kruidige Campbeltown whisky’s van Glen Scotia.

Ook Glengoyne, met het bijzonder lange distillatieproces waardoor de whisky’s de kenmerkende zoete en fruitige tonen van appels, peren en bananen meekrijgen, stond volop in de belangstelling.

Daarnaast vertelde Ronald over de sherrygerijpte – ‘From Spain to the Speyside’ – whisky’s van Tamdhu en de rokerige krachtpatsers van Smokehead, een Islay single malt whisky.

Groot succes

Het whiskyfestival in Breda was een groot succes. Met een breed scala aan whisky’s - gepresenteerd in een intieme setting van het Nassau Hotel - werd het een dag om niet snel te vergeten. Het lijkt er zelfs op dat de whisky’s van GlenAllachie en Old Pulteney tot ver na afloop van het whiskyfestival voor ongekende vreugdetaferelen zorgden in Breda.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken  beschikt over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top