Door naar content

De Flessenzaak in Hoofddorp omgetoverd tot cocktailparadijs

03 juni 2024

Op donderdagavond 30 mei 2024 vond bij De Flessenzaak in Hoofddorp een sfeervolle gin- en tonic-avond plaats. Onder leiding van Ronald Anneveldt - uitgenodigd door eigenaar Stefan Wegbrands - genoten de gasten van een uitgebreide proeverij. De deelnemers ontdekten nieuwe smaken en luisterden naar boeiende verhalen over gin en tonic combinaties.

Er waren 22 gin-tonic liefhebbers aanwezig bij deze proeverij. Eerst werd de gin puur geproefd, waarna deze werd gecombineerd met de tonics van Franklin & Sons om cocktails te maken. Op de tafels stonden diverse garnituren zoals limoen, munt, framboos en appel klaar om de perfecte serve te creëren.

Voor een perfecte gin-tonic zijn dranken van hoge kwaliteit essentieel. Dit geldt zowel voor de gin als voor de tonic. De tonics van Franklin & Sons zijn relatief nieuw op de Nederlandse markt en daardoor nog niet erg bekend bij cocktailminnend Nederland.

Onderscheidend

In Hoofddorp was men echter zeer te spreken over de tonics van Franklin & Sons. Wat deze tonic onderscheidt van andere merken is hun gebruik van natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige smaakstoffen, conserveringsmiddelen of zoetstoffen.

De tonics hebben unieke smaakcombinaties, zoals Sicilian Lemon Tonic en Rhubarb Tonic Water, die speciaal zijn ontwikkeld om de smaak van premium gin te versterken. Daarnaast is de kwaliteit van de botanicals en de zorgvuldige productieprocessen een teken van het vakmanschap dat Franklin & Sons sinds 1886 kenmerkt.

Bruisend

Bovendien zijn de tonics van Franklin & Sons bruisender dan andere tonics, wat zorgt voor een levendigere en verfrissendere cocktail. De extra bruis versterkt de aroma's en zorgt voor een langere houdbaarheid van de bubbels in het glas, wat resulteert in een consistent heerlijke drinkervaring. Hierdoor bieden hun tonics een zuivere en authentieke smaakervaring die gewaardeerd wordt door zowel fijnproevers als bartenders.

In Hoofddorp kreeg men onder andere de volgende cocktails te proeven:

 

Caorunn Apple & Tonic

Caorunn Gin

Een Schotse gin die vijf inheemse botanicals gebruikt, waaronder rowanbes, appel, heide, mirte en paardenbloem. Het resultaat is een frisse en aromatische gin met een subtiele fruitigheid.

Tonic

Deze gin wordt vaak gecombineerd met een tonic die de fruitige tonen aanvult, zoals Franklin & Sons Apple & Rhubarb Tonic Water. De toevoeging van appel in de tonic versterkt de smaak van de appel in de gin, wat resulteert in een verfrissende en lichtzoete cocktail.

Perfect Serve: Caorunn Apple & Tonic

 

Hayman's Exotic Citrus Cooler

Hayman's Exotic Citrus Gin

Deze gin bevat een mix van citrusvruchten zoals sinaasappel, grapefruit en limoen, wat zorgt voor een verfrissende en exotische smaak.

Tonic

Gecombineerd met Franklin & Sons Sicilian Lemon Tonic Water, wordt de citrus smaak verder versterkt. De tonic voegt een levendige citroensmaak toe die perfect past bij de citrusnotities van de gin, wat resulteert in een heldere en verfrissende cocktail.

Perfect Serve: Hayman's Exotic Citrus Cooler

 

Hayman's True English Gin & Tonic

Hayman's London Dry Gin

Een klassieke Engelse gin gemaakt volgens een traditioneel familierecept. Het heeft een uitgebalanceerd smaakprofiel met jeneverbes, koriander, citroenschil en zoethout.

Tonic

Gecombineerd met Franklin & Sons Natural Indian Tonic Water, biedt deze combinatie een klassieke gin-tonic ervaring. De tonic benadrukt de botanicals in de gin zonder ze te overheersen, wat zorgt voor een evenwichtige en verfrissende drank.

Perfect Serve: Hayman's True English Gin & Tonic

 

Nordes Galician Gin & Tonic

Nordes Gin

Een Spaanse gin met een uniek karakter, gedistilleerd uit Albariño druiven en verrijkt met botanicals zoals eucalyptus, citroengras, laurier en gember. Het heeft een licht en fris smaakprofiel.

Tonic

Deze gin wordt vaak gecombineerd met een zachte tonic zoals Franklin & Sons Natural Light Tonic Water, die de delicate smaken van de gin aanvult en de botanicals laat schitteren zonder ze te overheersen.

Perfect Serve: Nordes Galician Gin & Tonic

 

Cocktailparadijs in Hoofddorp

Bedankt

We willen eigenaar Stefan Wegbrands van De Flessenzaak en alle bezoekers hartelijk bedanken voor een zeer geslaagde en smaakvolle avond.

Mede dankzij het enthousiasme van de aanwezige gin-liefhebbers werd de winkel aan het Genderenplein in Winkelcentrum Floriande in Hoofddorp omgetoverd tot een waar cocktailparadijs.

De betrokkenheid en toewijding van alle aanwezigen zorgden ervoor dat de gin- en tonic-avond een groot succes werd, waarbij nieuwe smaken werden ontdekt en waarvan werd genoten.

We kijken ernaar uit om u bij toekomstige cocktailworkshops of proeverijen weer te mogen verwelkomen.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken  beschikt over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top