Door naar content

Spring Wine Festival Bennekom met Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier

17 juni 2024

Op donderdagavond 13 juni 2024 verzamelden zo'n 120 wijnliefhebbers zich aan het Oude Kerkplein in Bennekom voor het Spring Wine Festival. Het wijnfestival werd georganiseerd door Arjo van Oostenbrugge van Mitra Bennekom en de bezoekers genoten van een breed scala aan heerlijke wijnen.

Namens De Monnik Dranken was Vincent Tijink naar Bennekom afgereisd. Hij had een mooie selectie uit het wijnassortiment van De Monnik Dranken meegenomen en de Roussanne Marsanne Viognier van het Australische wijnhuis Tahbilk behoorde tot de favorieten.

Spring Wine Festival

Voor de wijnliefhebbers uit Bennekom en omstreken biedt het Spring Wine Festival een uitgelezen kans om een breed scala aan wijnen te proeven.

Vincent over het festival: “Bezoekers kunnen informele gesprekken voeren met wijnexperts en producenten, waardoor ze meer te weten komen over wijnmaken, druivensoorten en verschillende wijnregio's. Dit maakt het festival zowel leuk als informatief.

De gezellige sfeer moet daarbij ook genoemd worden. Wijnfestivals brengen wijnliefhebbers samen, waardoor er een gemeenschappelijke passie gedeeld kan worden. Het is een perfecte gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen."

De wijnen

Vincent Tijink had een indrukwekkende selectie wijnen van vier gerenommeerde wijnhuizen meegebracht: Tahbilk, McPherson, Alvi’s Drift en Bellussi. Deze wijnen varieerden van frisse witte wijnen tot robuuste rode en sprankelende mousserende wijnen.

De wijnliefhebbers in Bennekom konden de wijnen in willekeurige volgorde proeven en ontdekken.

Tahbilk

Tahbilk

Van Tahbilk, een historisch wijngoed uit Victoria, Australië, was de Tahbilk Viognier een favoriet met zijn aroma’s van perzik, abrikoos en subtiele bloemige tonen. Deze elegante wijn viel goed in de smaak.

Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier

De Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier was echter de grootste hit van de avond.

Deze complexe blend met geuren en smaken van perzik, citrus en honing, gecombineerd met een rijke textuur en een verfrissende afdronk, werd unaniem geprezen door de bezoekers.

Ook de Tahbilk Shiraz en Tahbilk Grenache Shiraz Mourvedre maakten indruk met hun rijke, robuuste smaken en harmonieuze balans.

McPherson

McPherson staat bekend om zijn toegankelijke en verfrissende wijnen en was goed vertegenwoordigd met de McPherson Pinot Grigio en McPherson Chardonnay. De Pinot Grigio bood een lichte en knisperende ervaring, terwijl de Chardonnay rijk en romig was.

De McPherson Grenache Rosé bracht een vleugje zomer met zijn tonen van aardbei en framboos en de McPherson Sauvignon Blanc met zijn expressieve neus van citrus en tropisch fruit was populair bij liefhebbers van frisse wijnen.

Alvi’s Drift

Alvi’s Drift

Zuid-Afrika werd in Bennekom vertegenwoordigd door 6 wijnen van Alvi’s Drift. Dit interessante wijnhuis staat bekend om zijn innovatieve benadering en hoogwaardige wijnen.

Alvi’s Drift ligt in de Breede River Valley en combineert traditionele wijnbouwtechnieken met moderne innovaties, wat resulteert in een breed scala aan veelbekroonde wijnen.

De Alvi’s Drift Reserve Sauvignon Blanc en de Alvi’s Drift Reserve CVC White Blend boden complexe lagen van tropisch fruit en citrus, perfect voor de koele voorjaarsavond.

De Alvi’s Drift Reserve Chardonnay met zijn romige textuur en gebalanceerde zuurgraad kreeg veel lof, evenals de Alvi’s Drift Reserve Drift Red Fusion met zijn rijke mix van rijpe bessen en specerijen.

Bellussi

Tot slot presenteerde Vincent de sprankelende wijnen van Bellussi. De Bellussi Cuvee Prestige Brut en Bellussi Prosecco DOC Rosé Brut waren perfect als afsluiting van de avond. Deze elegante mousserende wijnen, met hun fijne bubbels en frisse aroma’s, werden zeer gewaardeerd door de bezoekers.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Arjo van Oostenbrugge van Mitra Bennekom hartelijk bedanken voor de uitstekende organisatie van dit wijnfestival.

Het Spring Wine Festival in Bennekom was een groot succes; de bezoekers genoten van de bijzondere smaken en leerden veel over de verschillende wijnhuizen. Vooral de Tahbilk Roussanne Marsanne Viognier viel bijzonder goed in de smaak bij de Bennekomse wijnliefhebbers.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top