Door naar content

Van Heemstede tot Laren: Alvi’s Drift brengt Zuid-Afrikaanse wijnen naar Nederland

19 juni 2024

Alvi & Junel van de Merwe van Alvi’s Drift bezochten Nederland voor vijf drukke dagen vol culinaire hoogstandjes en wijnevenementen. Hun reis begon met een luxe diner in Heemstede en eindigde op het festival Mañana Mañana in Laren.

Over Alvi’s Drift

Alvi’s Drift ligt in de Breede River Valley, Zuid-Afrika. Het wijnhuis werd opgericht in 1928 door Albertus Viljoen van der Merwe. Tegenwoordig wordt het geleid door Alvi & Junel van de Merwe. Ze combineren traditionele en moderne wijnbouwtechnieken. Duurzaamheid staat centraal.

Ze produceren bekroonde wijnen zoals de Albertus Viljoen Chardonnay en de 221 Pinotage. Hun unieke terroir zorgt voor onderscheidende wijnen. Alvi’s Drift richt zich op educatie van medewerkers en de gemeenschap, evenals op milieuvriendelijke praktijken.

Het landgoed staat bekend om zijn rijke biodiversiteit, met weelderige wijngaarden omgeven door inheemse flora en fauna. Dit maakt hen pioniers in de wijnindustrie.

Alvi’s Drift Wine Diner in Heemstede

Alvi’s Drift Wine Diner

Voor Alvi en Junel begon het bezoek aan Nederland op woensdag 12 juni met een diner bij restaurant Southern Cross in Heemstede. Chef Peter Edwards en zijn vrouw Natasja hadden een fantastisch diner voorbereid met 5 gangen en als feestelijk aperitief de Alvi’s Brut Rosé MCC.

De ruim 80 liefhebbers schoven aan en genoten van de prachtige gerechten zoals scampi-tartaar, baramundi-filet, Iberico varken en eendenborst begeleid door de 221 Chenin Blanc, de Albertus Viljoen Chardonnay, de 221 Pinotage en de Bismarck.

Tussen elk gerecht vertelden Alvi & Junel over de achtergrond van deze wijnen. De avond werd afgesloten met een rum baba met de prachtige Nectarinia gemaakt van de muscat de frontignan druif.

Proeverij Kleine Hof van Bussloo

Op donderdag 13 juni stonden de deuren van de Kleine Hof van Bussloo open voor de ontvangst van een aantal Alvi’s Drift-klanten. Alvi & Junel ontvingen hun gasten met de 2024 Rosé Pinotage en een garnalenhapje om vervolgens het verhaal te vertellen over duurzaamheid op de farm.

Zowel op het gebied van educatie als energie en commercie wordt er op vele vlakken gewerkt om nog beter en duurzamer te werken. Vele facetten van het leven op de farm worden belicht, zoals waterbesparing, bemesting, biogas etc passeren de revue.

Nieuwe cuvée in de Reserve-serie

En dan komt de grote verrassing: Alvi heeft een nieuwe cuvée ontwikkeld in de Reserve-serie: een Viognier. Deze 2023-er Viognier was net gebotteld en zal in september op de markt komen. Wij kregen alvast een voorproefje. Dit wordt een prachtige aanvulling op het assortiment.

Verticale proeverij met Albertus Viljoen Chenin Blanc

En dan volgt er een zeer onthullende en prachtige verticale proeverij van de Albertus Viljoen Chenin Blanc. We proeven de 2022 – 2021 – 2019 – 2015 – 2013. Alle 5 prachtige wijnen. De jongste loepzuiver en elegant tot een meer gemarkeerde 2015 met ronde honingtonen.

Vele mooie karakteristieken werden aan deze 5 prachtexemplaren toegeschreven. En hoe langer ze in ons glas zaten, hoe mooier en rijker ze zich ontwikkelden. Een echt cadeau op een donderdagavond in juni.

Sabreren

Daarna begon een ander feestelijk moment: een aantal gasten werd uitgenodigd om de MCC van Alvi’s Drift te sabreren. Onder leiding van Junel leerde men hoe zoiets moet. Een waarlijk feestelijk begin van een uitgebreide barbecue.

En wonder boven wonder; de temperatuur was uitstekend onder het tentdoek. Ook het dessert en de koffie tot slot maakten deze geweldige avond tot een zomeravond buiten toch heel bijzonder.

Mañana Mañana

Mañana Mañana

En dan Mañana Mañana, het meest relaxte jaarlijks terugkomend festival in Laren (Gld) op vrijdag 14 tot en met zondag 16 juni 2024.

Ook hier waren Alvi & Junel drukdoende om de vele bezoekers te vertellen over hun wijnen tijdens de masterclasses die zij om de twee uur gaven.

Alvi’s Drift Wijnbar

Dit was het derde jaar dat zij aanwezig waren in de speciale Alvi’s Drift Wijnbar op het festivalterrein.

Vele geïnteresseerde bezoekers, waarvan er sommigen ook in de voorgaande jaren te gast waren, genoten weer van de wijnselectie.

Signature-reeks

Op het festivalterrein waren op diverse punten een 3-tal wijnen uit de Signature-reeks te bestellen: de chenin blanc, de pinotage rosé en de pinotage. In de Alvi’s Drift tent werden een aantal wijnen uit de 221, de Reserve en de Albertus Viljoen reeks gedronken. Drie gezellige dagen voor Alvi & Junel samen met onze gastvrouwen Cindy, Esther, Linet, Karlijn, Marjolein en Angeline.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Alvi en Junel van der Merwe hartelijk bedanken voor hun komst naar Nederland.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top