Door naar content

‘Vreemde druiven’ in het glas in Vlaardingen

25 juni 2024

Op woensdagavond 19 juni 2024 organiseerde Monique van Westein van Slijterij ’t Tulpglas in Vlaardingen een boeiende wijnproeverij met als thema ‘vreemde druivenrassen’. Zo’n twintig wijnliefhebbers genoten van een verrukkelijke én leerzame avond.

Monique, de enthousiaste eigenaresse van Slijterij ’t Tulpglas, wilde al langer een avond organiseren rond het thema ‘vreemde druivenrassen’. Dit keer geen standaard proefavond met bijvoorbeeld Bordeaux- of Bourgognewijnen, maar een verrassend en niet-alledaags thema.

In samenwerking met Mike Overvliet werd al snel een spannende line-up samengesteld met minder bekende druivenrassen. De avond werd verrijkt met diverse kleine gerechtjes, perfect om van te genieten.

Vreemde druiven in het glas in Vlaardingen
Picpoul de Pinet

De proeverij begon met een verfrissende Picpoul de Pinet van het wijnhuis Lorgeril, waarna de aanwezigen al snel enthousiast werden over de Roero Arneis van Angelo Negro.

Petit manseng

Een bijzondere petit manseng van Bodegas Carrau uit Uruguay viel ook in de smaak. Deze goudgele wijn kenmerkt zich door tonen van honing en tropisch fruit, met een subtiel botertje door de houtlagering, frisse zuren en een klein zoetje. Deze complexe wijn past goed bij verschillende gerechten en is een prachtige aanvulling aan tafel.

Twee cabernet francs

Na de witte wijnen volgden de rode, waaronder twee cabernet francs uit de Loire streek: een Saumur Champigny van Chateau de Parnay en een Chinon van wijnhuis Logis de la Bouchardière.

Hoewel deze rode wijnen voor sommigen moeilijker te plaatsen waren, worden ze - licht gekoeld - zeer gewaardeerd in de zomer.

Muscat à petits grains

De avond werd afgesloten met een zoete verrassing in de vorm van Alvi’s Drift Nectarinia Muscat a Petit Grains.

Line-up:
  • Picpoul de Pinet, Lorgeril
  • Angelo Negro Roero Arneis, Serra Lupini
  • Domaine Epinay, Muscadet S&M sur lie Bio
  • Bodegas Carrau, Uruguay, petit manseng gran reserva
  • Weingut Heid Trollinger/Lemberger Trocken Bio
  • Chateau Parnay, Le Clos Saumur Champigny Bio 2017
  • La Bouchardière Chene Vert Chinon 2022
  • Quinta de Chocapalha Portugal, Tinto
  • Alvi’s Drift Zuid Afrika, Nectarinia-Muscat

Bedankt

De wijnen die geproefd werden staan vanaf heden op de schappen bij Slijterij ’t Tulpglas. Langs deze weg willen wij Monique van Westein en de aanwezige wijnliefhebbers hartelijk bedanken. We kijken terug op een prachtige en zeer leerzame avond met uiteenlopende druivenrassen. Graag tot de volgende keer!

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top