Door naar content

Ron Arehucas Aged Rum toegevoegd aan assortiment De Monnik Dranken

07 maart 2024

Rechtstreeks afkomstig van het subtropische Gran Canaria zijn 3 varianten van de verfijnde rum van Ron Arehucas vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De rum – 7 YO, 12 YO en 18 YO - is doordrenkt met traditie en vakmanschap en kent een onweerstaanbare prijs-kwaliteitverhouding.

Destilerías Arehucas

Het klimaat op Gran Canaria leent zich uitstekend voor het produceren van suikerriet. Sinds jaar en dag is de Arehucas distilleerderij gevestigd op dit Spaanse eiland voor de kust van Afrika.

De oprichting vond plaats op 9 augustus 1884 toen de Fábrica de San Pedro officieel geopend werd in de plaats Arucas. Hoewel suiker het belangrijkste product was, werden er ook suikerrietdistillaten en rum geproduceerd, bij de voorloper van de hedendaagse Destilerías Arehucas.

Het ambachtelijke proces om suikerriet in rum te veranderen en het gebruik van moderne stills leidden tot het vroege succes van de distilleerderij, algemeen bekend als La Fábrica. Ron Arehucas is daarnaast de producent van Ron Miel Arehucas Guanche honing rum.

Duurzame productie

Naast de zorg voor de best mogelijke kwaliteit van de producten, wordt er bij Arehucas ook veel aandacht besteed aan het milieu en duurzaamheid.

Iedereen binnen het bedrijf is zich bewust van de focus op sociale en milieuvriendelijke verantwoordelijkheden, waarbij duurzame praktijken worden geïmplementeerd in alle productieprocessen.

Ron Arehucas Rum 7 YO

De 7 jaar oude Ron Arehucas rum wordt het best beschreven als 'perfect in balans'. De rum is vervaardigd uit het beste suikerriet en is gehuld in een goudachtige gloed. In de neus komt een subtiele geur van Amerikaans eiken naar voren, met tonen van pruimen en chocolade die je tegemoetkomen. Deze rum is heerlijk in een cocktail, maar kan ook zeker puur gedronken worden!

Ron Arehucas Anejo Rum 12 YO

Deze 12 jaar oude Ron Anejo Seleccion Familiar is een uiterst subtiele rum. De drank kenmerkt zich door een prachtige mahonie kleur met gouden reflecties. De smaak, waarin bloemige en fruitige tonen worden afgewisseld, is van hoogstaande kwaliteit. De fruitige tonen van deze rum openbaren zich met een weelderige sensatie van rijp fruit en gekonfijte peer. De rum wordt gepresenteerd in een elegante koker.

Ron Arehucas Anejo Rum 18 YO

Deze bijzondere 18 jaar oude premium rum is van uitzonderlijke kwaliteit. De rum kenmerkt zich door een elegante mahoniekleur en zeer uitgesproken aroma's van rozenbottel, suikerrietsap, biscuit, eikenhout en vanille.

De rum wordt geleverd in een elegante koker, waardoor het een premium uitstraling krijgt. Daarnaast heeft de rum een zeer aantrekkelijk prijspunt, zeker voor een rum van deze leeftijd. Voor rumliefhebbers is deze Ron Anejo 18YO rum een absolute aanrader om te ontdekken.

Distilleerderij bezoek op Gran Canaria

Distilleerderijbezoek op Gran Canaria

Mocht je op vakantie gaan naar het eiland Gran Canaria, dan is het zeker de moeite waard om de Arehucas distilleerderij te bezoeken. Ieder jaar ontvangt de rum-producent maar liefst 95.000 bezoekers.

Tijdens de rondleiding worden bezoekers getrakteerd op een kijkje in één van de oudste rumkelders van Europa, die bestaat uit 4.308 Amerikaanse eikenvaten.

Daarnaast krijgen ze inzicht in het unieke proces van het maken van de bijzondere rum van Ron Arehucas. Een aangenaam en smakelijk uitstapje tijdens de vakantie!

Bestelinformatie

De aged rum van Ron Arehucas is reeds voorradig en vrij bestelbaar.

Art.nr. 112357 Ron Arehucas Rum 7 YO
Art.nr. 112358 Ron Arehucas Anejo Rum 12 YO
Art.nr. 112359 Ron Arehucas Anejo Rum 18 YO
Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de 'aged rum' van Ron Arehucas beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top