Door naar content

Whisky Weekend Twente 2024 en de jeneverbessen op de Holterberg

12 maart 2024

Op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart 2024 vond alweer de 12e editie van Whisky Weekend Twente plaats. Verdeeld over 3 sessies konden de ruim 1350 bezoekers genieten van een groot aanbod whisky’s ‘and more’, zoals de vatgerijpte jenevers van Filliers.

Namens De Monnik Dranken waren Arjan Hartkamp, Bas Groot Zevert, Joël de Kock en Ronald Anneveldt naar het voetbalstadion van Heracles Almelo afgereisd. Zij hadden een mooie selectie spirits uit het assortiment van De Monnik Dranken meegenomen.

Daaronder veel whisky uit Schotland (zoals Balblair, Loch Lomond, Glen Scotia en Old Ballantruan), Ierse whiskey (The Whistler en Waterford) en nieuwe wereldwhisky’s zoals Kavalan en Mars Whisky.

Over Whisky Weekend Twente

Whisky Weekend Twente is in 2012 begonnen met als doel de kennis (en het plezier) van whisky onder de whiskyliefhebbers in Twente te vergroten. Dit varieert van nieuwkomers die willen leren over verschillende whiskysoorten en proefmethoden, tot ervaren liefhebbers die op zoek zijn naar zeldzame en unieke whisky's om te ontdekken.

Twentse gemoedelijkheid en gastvrijheid op Whisky Weekend Twente 2024

Twentse gemoedelijkheid en gastvrijheid

Gevarieerd programma

Het whiskyfestival biedt een gevarieerd programma dat zowel educatief als plezierig is.

Whisky Weekend Twente is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereld van whisky en houdt van de typische Twentse gemoedelijkheid en gastvrijheid.

Whisky and more

Sinds enige jaren is er op Whisky Weekend Twente ook ruimte voor andere sterke dranken dan alleen whisky.

Bas Groot Zevert had de Barrel Aged Genevers van Filliers meegenomen naar Almelo en daar was bijzonder veel belangstelling voor.

Barrel Aged Genever

Van jenever wordt wel eens gezegd dat het de ontbrekende link is tussen gin en whisky. Net als whisky wordt jenever uit graan gedistilleerd, maar net als bij gin wordt een vleugje jeneverbesdistillaat toegevoegd. Hierdoor komt een rijpe & ronde smaak in evenwicht met frisse & kruidige aroma’s.

De rijping op vat voegt daar diepte aan toe en er ontstaat een zijdezachte smaak die zo kenmerkend is voor de beste single malt whisky’s. De Barrel Aged Genevers is een serie van 5 jenevers – van 0 tot 21 jaar oud - en bestaan uit 100% gerijpte moutwijn (wat zeer uniek is), water en jeneverbesdistillaat. Vervolgens rijpt de jenever op bourbonvaten.

De Barrel Aged Genevers van Filliers werden goed ontvangen op het Whisky Weekend Twente. Bas Groot Zevert raakte tijdens het whiskyfestival aan de praat met een whiskyliefhebber uit Nijverdal aan de voet van de Holterberg.

Whisky, natuur en jeneverbessen bij Whisky Weekend Twente 2024

Whisky, natuur en jeneverbessen

Bas liet onder andere de Filliers Rye 5 YO en 8 YO proeven in combinatie met de 10 jaar oude Single Malt Sherry Oak. Daarnaast probeerde de uitgesproken whiskyliefhebber ook de 17 YO en 21 YO Barrel Aged Genever van Filliers en hij was zeer enthousiast.

Het gesprek ging van whisky, naar gin en de geschiedenis van jenever. Daarbij kwam ook ter sprake dat Nijverdal een perfecte uitvalsbasis is voor lange wandelingen over de Holterberg en de Sprengenberg (beiden onderdeel van het Nationaal Park Sallandse Heuvelrug) en dat het daar wemelt van - de inmiddels zeldzame en stokoude - jeneverbesstruiken.

Jeneverbessen op de Holterberg voor gin of jenever?

Dat de Nijverdalse whiskyliefhebber binnenkort ook een fles Filliers Barrel Aged Genever aanschaft is wel duidelijk, maar of de jeneverbessen op de Holterberg ook worden gebruikt voor gin of jenever blijft de vraag.

Bedankt

Langs deze weg willen wij de organisatie van Whisky Weekend Twente bedanken voor dit zeer geslaagde festival waarbij de bezoekers niet alleen genoten van whisky, maar ook van andere gedistilleerde dranken zoals de Barrel Aged Genevers van Filliers.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's en vatgerijpte jenever beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top