Door naar content

Een sprankelende rosé-proeverij aan het IJsselmeer

24 mei 2024

Op vrijdagavond 17 mei 2024 vond bij Restaurant 1619 Eten en Drinken in Andijk een bijzondere wijnproeverij plaats. Deze werd georganiseerd door Okko Bouman en Mitra Bouman uit Hoogkarspel. De locatie - met uitzicht over het IJsselmeer - bood een perfecte setting voor de presentatie van tien verschillende roséwijnen van diverse wijnhuizen.

Veelzijdige roséwijnen

Namens De Monnik Dranken was Robert Handjes naar Andijk afgereisd. Daar hadden 39 enthousiaste wijnliefhebbers zich verzameld om de veelzijdigheid van roséwijnen te ontdekken.

De avond begon met een mousserende wijn van Bernard-Massard, de l'Ecusson Rosé Brut. Vervolgens werden in vier setjes van twee de volgende roséwijnen gepresenteerd:

De line-up:

 • Bernard-Massard - l'Ecusson RosĂ© Brut, een elegante mousserende rosĂ© met subtiele tonen van aardbei en framboos.
 • Yali - Wild Swan RosĂ© (exclusief verkrijgbaar bij Mitra), een frisse rosĂ© met rood fruit en lichte kruidigheid.
 • Sartori - Fira Rosato, een levendige wijn met een mooie balans tussen zuurgraad en fruitigheid.
 • Villa Trasqua - Rosato Toscana 'Trasole', een complexe rosĂ© met aroma's van rijpe bessen en kruiden.
 • McPherson - Grenache rosĂ© 'Lucie', licht en fruitig met aardbei en watermeloen.
 • Lorgeril - Gris de Garille RosĂ© (exclusief verkrijgbaar bij Mitra), een subtiele en elegante rosĂ© met minerale ondertonen.
 • Preignes le Vieux - Paradis Grenache RosĂ© (exclusief verkrijgbaar bij Mitra), een expressieve wijn met intens fruitig karakter.
 • ChĂąteau de l'AumĂ©rade Cru ClassĂ© - 'Marie Christine' RosĂ©, een verfijnde en aromatische rosĂ© met lange afdronk.
 • Benguela Cove - Lighthouse Dry RosĂ©, droge en verfrissende wijn met citrus- en bloementonen.
 • Narratur - Amphore RosĂ©, een unieke rosĂ© met diepe complexiteit, gerijpt in amphora's.

Over rosé

Aan het begin van de proeverij vertelde Robert over roséproductie en de verschillende stijlen. Dit maakte de proeverij toegankelijk voor zowel beginnende als ervaren wijnliefhebbers. De aanwezigen stelden veel goede vragen, wat bijdroeg aan een leerzame en plezierige sfeer.

Wijn & Spijs

Naast de hiervoor genoemde wijnen werden er een aantal bijpassende gerechten geserveerd:

 • Burrata
 • Kip met granny smith
 • Gegrilde zalmfilet met aardappelmousseline
 • Ribfinger

Deze hapjes versterkten de smaken van de wijnen en zorgden voor een complete smaakbeleving.

Robert Handjes over de proeverij: “De avond bewees dat wijnproeven niet moeilijk hoeft te zijn. Een rosĂ©-proeverij zoals deze neemt drempels weg en laat zien dat wijn lekker en leuk is. Voor velen was het verrassend hoeveel variatie er binnen rosĂ©wijnen bestaat en iedereen vond wel een favoriet.”

De wereld door een roze bril

De rosé-proeverij aan het IJsselmeer was een groot succes. Het uitzicht, de wijnen en de informele sfeer maakten het een avond om niet snel te vergeten. Namens De Monnik Dranken was Robert Handjes aanwezig en hij lichtte met veel plezier de diversiteit van roséwijnen toe.

Langs deze weg willen wij Restaurant 1619 Eten en Drinken en Mitra Bouman hartelijk bedanken voor het organiseren van de fantastische rosé-proeverij. Ook bedanken wij alle gasten voor hun enthousiasme. We hopen dat de bezoekers de wereld vanaf nu door een rosé bril zien.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top