Door naar content

Gin & Rum Festival Utrecht en Rotterdam 2024

28 mei 2024

Het Gin & Rum Festival is in rap tempo een begrip geworden onder de liefhebbers van gin, rum en cocktails. Op 11 en 24 mei 2024 streek het festival neer in de Werkspoorkathedraal in Utrecht en de Laurenskerk in Rotterdam. Beide evenementen werden weer massaal bezocht en de bezoekers hadden een aantal verrassende favorieten.

Ontdekken

Het Gin & Rum Festival biedt de kans om meer dan 100 verschillende soorten gin en rum te proeven. Dit geeft bezoekers de mogelijkheid om zowel klassieke als nieuwe, onbekende merken te ontdekken.

Het festival is voor zowel de doorgewinterde gin- of rumkenner als voor de pionier op het gebied van sterke dranken en cocktails een unieke gelegenheid om de smaakpapillen te verrijken.

Sfeervolle locaties

De locaties van het Gin & Rum Festival, zoals de Werkspoorkathedraal in Utrecht en de Laurenskerk in Rotterdam, dragen bij aan de unieke beleving. Deze historische en sfeervolle plekken vormen een perfecte achtergrond voor deze evenementen.

Voor elk wat wils en veel cocktails

Namens De Monnik Dranken verwelkomden Ronald Anneveldt, Karlijn Vink, Daan van Dijk, Dirk Schram en Bas Kolkhuis Tanke de vele bezoekers in Utrecht en Rotterdam met open armen. Ze brachten een uitgebreid assortiment gin en rum mee naar het festival. Ter plekke creëerden ze de heerlijkste cocktails voor de enthousiaste bezoekers.

Divers publiek

"Bij het Gin & Rum Festival komt een divers publiek," vertelt Daan van Dijk. "Het festival trekt een breed scala aan bezoekers; van jonge professionals die op zoek zijn naar een leuke en unieke avond uit, tot doorgewinterde liefhebbers van gin en rum.

Daarnaast komen er veel groepen vrienden en collega's die samen willen genieten van de sterke dranken en cocktails, maar ook enthousiast meedoen aan de Silent Disco en de ouderwetse spellen.

Deze mix van verschillende mensen zorgt voor een levendige en dynamische sfeer. Dit maakt het Gin & Rum Festival tot een echt sociaal evenement waar iedereen, ongeacht hun achtergrond of interesse, welkom is en kan genieten."

Cocktails

Bij de cocktailbar van De Monnik Dranken was het tijdens het Gin & Rum Festival een drukte van belang. De bezoekers konden genieten van een zorgvuldig samengesteld assortiment cocktails, waarbij de kwaliteit van zowel de sterke dranken als de mixers centraal stond.

We lichten drie van deze cocktails uit: de Nordes Galician Gin & Tonic, de Santocci & Tonic en de Hampden Exotic.

Nordes Galician Gin & Tonic

Nordes Galician Gin & Tonic

De Nordes Galician Gin & Tonic is een verfijnde cocktail die de unieke kenmerken van Nordes Atlantic Galician Gin perfect naar voren laat komen.

Nordes Gin is een bijzondere gin uit Galicië - in het noorden van Spanje – en onderscheid zich door zijn frisheid en aromatische complexiteit. Het wordt gemaakt met lokale botanicals zoals citroenverbena, eucalyptus en laurier, wat bijdraagt aan een ongeëvenaarde smaakervaring.

Deze gin wordt gecombineerd met Franklin & Sons Premium Indian Tonic, een mixer die bekend staat om zijn hoogwaardige ingrediënten en perfecte balans tussen zoet en bitter.

Santocci & Tonic

Santocci & Tonic

De Santocci & Tonic is een heerlijke mix van Santocci Limoncello en Franklin & Sons Premium Indian Tonic, met een garnering van munt en citroen. Santocci Limoncello is een premium likeur die bekend staat om zijn levendige citroensmaak en delicate zoetheid.

De Franklin & Sons tonic brengt een evenwichtige bitterheid die de zoetheid van de limoncello aanvult zonder te overheersen. De munt en citroen voegen een frisse en aromatische dimensie toe aan de cocktail, wat resulteert in een verfrissende en perfect gebalanceerde drank.

Hampden Exotic

Hampden Exotic

De Hampden Exotic cocktail is een avontuurlijke mix van Hampden Estate Pure Jamaican Rum en Franklin & Sons Pineapple & Almond Soda, afgewerkt met een schijfje limoen. Hampden Estate Rum is een kwaliteitsrum uit Jamaica, bekend om zijn rijke, complexe smaken die voortkomen uit een traditioneel distillatieproces en lange rijping.

De Franklin & Sons Pineapple & Almond Soda voegt een tropische en licht nootachtige smaak toe, die de diepere tonen van de rum prachtig aanvult. De limoen zorgt voor een vleugje zuurheid die de zoetheid van de ananas en amandel in balans brengt, wat resulteert in een exotische en verfrissende cocktailervaring.

Belang van Premium Mixers

Belang van premium mixers


Franklin & Sons mixers spelen een cruciale rol in het succes van deze cocktails. Het gebruik van natuurlijke ingrediënten en de zorgvuldige balans tussen smaken maken het assortiment van Franklin & Sons tot de ideale metgezellen voor premium sterke dranken.

Deze drie cocktails illustreren perfect hoe belangrijk het is om kwaliteitsingrediënten te gebruiken en hoe een goede mixer de smaken kan verheffen en completeren. Het Gin & Rum Festival biedt hiermee een uitstekende gelegenheid voor bezoekers om deze harmonieuze combinaties zelf te ervaren en te genieten van de kunst van het mixen.

De waarheid en Hampden Rum

De bezoekers waren lovend over het brede aanbod rum van De Monnik Dranken. Naast El Dorado Rum, Merser Rum, Ron Arehucas en Renegade Rum genoot men ook van Hampden Estate Rum en Veritas Rum.

Deze laatste twee rumvarianten behoorden tot de favorieten. Veritas is het Latijnse woord voor waarheid en de naam van de Romeinse godin van de waarheid. Precies wat deze rum wil bereiken: geen poespas of toevoegingen. De rum is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen Foursquare, Hampden en La Maison & Velier en dat is een garantie voor succes!

Dat geldt eigenlijk ook voor alle rum die bij Hampden Estate, één van de oudste suikerplantages van Jamaica, wordt gemaakt. In Utrecht en Rotterdam konden de liefhebbers de Hampden Estate Pure Jamaican Rum proeven.

 

Bedankt

We willen de organisatie en alle enthousiaste bezoekers bedanken dat ze van het van het Gin & Rum Festival 2024 in Utrecht en Rotterdam een groot succes hebben gemaakt. Dankzij jullie enthousiasme en betrokkenheid werd het een onvergetelijke ervaring voor iedereen. Tot volgend jaar!

 

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken  beschikt over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top