Door naar content

Glengoyne White Oak Bourbon NAS & 24 YO

08 mei 2024

Glengoyne komt met een nieuwe range: Glengoyne White Oak. De range bestaat uit twee expressies, namelijk: een non-aged statement en een gelimiteerde 24 jaar-oude white oak bourbon.

White Oak serie

Glengoyne presenteert met trots de 'White Oak serie', een vernieuwende, lichte interpretatie van hun iconische Highland single malt whisky's. Deze serie versterkt het karakteristieke profiel van Glengoyne met een focus op innovatie en duurzaamheid.

Elke whisky binnen deze serie levert een unieke smaakervaring die de pure essentie van Glengoyne's whisky's vertegenwoordigt.

Deze reeks is aanvankelijk beschikbaar in een beperkt aantal Europese landen voordat ze wereldwijd wordt gelanceerd, met Nederland als één van de uitverkoren landen.

Glengoyne White Oak Bourbon 48%

Glengoyne White Oak Bourbon 48%

De White Oak non-aged statement wordt geleverd in de herkenbare Glengoyne-fles, maar dan zonder geschenkverpakking om Glengoyne’s toewijding aan duurzaamheid te benadrukken. De basis voor deze whisky ligt in Noord-Amerika, de zomerresidentie van de ganzen die elke winter de vallei van Glengoyne sieren. Deze inspirerende omgeving leidde tot de keuze voor rijping op vaten van first fill bourbon en virgin Amerikaans eiken.

Het witte eikenhout zorgt voor zachte en zoete invloeden en geeft een prachtige goudengloed. Met tonen van crème brûlée, gekonfijte citroen en jamtaart en een afdronk van geroosterd eikenhout en toffee.

The Glengoyne Way

In de stilte van de rustige vallei wordt geduld beloond. Voor elke minuut die andere whisky's doorbrengen in hun distilleerketels, spendeert die van Glengoyne er drie. Het resultaat is een whisky, geheel volgens de werkwijze van Glengoyne.

Proefnotities
  • Neus: vers eikenhout, vanille, citroen, rode appel, gemberkruiden en een hint van viooltjes.
  • Smaak: zacht en uitdagend, crème brûlée, gesuikerde limoen en ananas.
  • Afdronk: getoast eikenhout met karamel.
Glengoyne 24 YO White Oak Bourbon

Glengoyne 24 YO White Oak Bourbon

Deze unieke 24YO White Oak Bourbon whisky betreft een gelimiteerde expressie van Glengoyne. De whisky wordt geleverd in een elegante geschenkdoos en is slechts in een paar landen verkrijgbaar.

Met tonen van key lime pie (of limoen-roomtaart), honingraat en een afdronk van toffee, appel en subtiel vleugje citroen hebben de vakmensen van Glengoyne een bijzondere whisky gecreëerd.

Het zoete smaakprofiel is te danken aan de first fill bourbon en virgin Amerikaans eiken rijping, van maar liefst 24 jaar lang. Daarnaast dankt het zijn fruitigheid aan het langzame distillatieproces.

Proefnotities
  • Neus: vanille en eikenhouten tonen, citroencake, honing, pruimenjam, kokosnoot en een vleugje frisse limoen.
  • Smaak: uitermate gebalanceerd met intrigerend lange aanhoudende tonen van limoen, honingraat, tropische invloeden, zacht en warm eikenhout, steranijs, chocolade en vanille.
  • Afdronk: lang, toffee, appel, citroen en een uiterst subtiele eikenhoutentoon.

Bestelinformatie

De allocatie van de eerste flessen op Nederlandse bodem verloopt via Joël de Kock – Sales Ambassador Ian Macleod Distillers. Nadien zullen ze vrij bestelbaar zijn.

105707 | GLENGOYNE White Oak Bourbon 48% 0,70 ltr
105708 | GLENGOYNE 24YO White Oak Bourbon 0,70 ltr

 

Joël
Wilt u meer informatie over Glengoyne, Rosebank of Edinburgh Gin? Neem dan contact op met Joël de Kock.
Glengoyne Single Malt Whisky

Highland Single Malt Scotch Whisky

Glengoyne

Tijd loopt als een rode draad door de geschiedenis van Glengoyne. De complexe smaak van de Glengoyne whisky's komen mede tot stand dankzij het trage distillatieproces. Het langzaamste van Schotland.

De rijping op de beste bourbon- en sherry-vaten zorgt ervoor dat elke whisky uit de Glengoyne Collection een uniek smaakprofiel heeft.

Lees meer over Glengoyne Highland Single Malt Whisky

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top