Door naar content

Golan Heights Winemakers Diner bij Restaurant Fika in Zeewolde

08 mei 2024

Op vrijdagavond 26 april 2024 organiseerden Mitra Thiele en Restaurant Fika weer een heerlijk diner, dit keer in combinatie met de wijnen van Golan Heights Winery. Deze speciale wijn-thema diners hebben een uitstekende reputatie in Zeewolde en omstreken.

Dit exclusieve evenement trok maar liefst 90 enthousiaste wijnliefhebbers en fijnproevers. Namens De Monnik Dranken was Robert Handjes naar – het fraai aan het Wolterwijd gelegen – Restaurant Fika afgereisd.

Kwaliteitswijnen van Golan Heights Winery

Golan Heights Winery, bekend om zijn rijke assortiment aan kwaliteitswijnen, stond centraal tijdens dit speciale wijnthema-diner.

De gasten konden genieten van een zorgvuldig samengestelde serie wijnen, waaronder de frisse Yarden Hermon White, de delicate Gamla Sauvignon Blanc en Riesling, de robuuste Gamla Cabernet Merlot en Sangiovese en de unieke blends zoals Yarden 2T en de aromatische Yarden Frozen Gewürztraminer.

Elk van deze wijnen werd gekoppeld aan een gerecht uit het zeven-gangen menu dat vakkundig was samengesteld door de chefs van Fika.

Wijngaarden Golan Heights Winery

Heerlijk begin

Hermon White

Het diner begon met een ceviche van zeebaars, die perfect samenging met de frisse tonen van de Hermon White.

Gamla Cabernet Merlot

Vervolgens werden de gasten getrakteerd op onder meer een lamsrack dat subliem werd gecomplementeerd door de Gamla Cabernet Merlot.

Frozen Gewürztraminer

Eén van de culinaire hoogtepunten van de avond was zonder twijfel de abrikozen baklava die een harmonieus geheel vormde met de Frozen Gewürztraminer.

Boeiende toelichtingen op de wijnen

Tussen de gangen door voorzag Robert Handjes, namens De Monnik Dranken, de gasten van boeiende toelichtingen op de wijnen, verrijkt met interessante anekdotes die de avond een extra persoonlijke touch gaven.

Deze interactieve elementen verhoogden de waardering van de gasten voor de wijnen en hun begrip van de diepe wortels en toewijding achter elke fles van Golan Heights Winery.

Hermon Indigo en de Yarden 2T op Golan Heights Winemakers Diner bij Restaurant Fika in Zeewolde

Hermon Indigo en de Yarden 2T

Elke wijn van de avond werd goed ontvangen, met bijzondere lof voor de Hermon Indigo en de Yarden 2T.

Deze wijnen onderscheidden zich niet alleen door hun uitzonderlijke kwaliteit en complexiteit, maar ook door de perfecte wijze waarop ze samenvloeiden met de gerechten.

Hun diepe, verfijnde smaken versterkten de culinaire creaties en droegen bij aan een unieke eetervaring.

Deze avond in Zeewolde laat zien dat er bijzondere mogelijkheden ontstaan wanneer voortreffelijke wijnen en voedsel van hoge kwaliteit samenkomen in een harmonieuze setting, waarbij elke slok en hap elkaar perfect aanvullen.

Bedankt

Langs deze weg willen wij iedereen hartelijk bedanken die heeft bijgedragen aan het succes van dit Winemakers Diner.

Speciale dank aan Martijn Thiele en het team van Mitra Thiele, evenals het personeel van Restaurant Fika, voor hun uitmuntende inzet en gastvrijheid.

Ook willen wij de enthousiaste bezoekers bedanken voor de aanwezigheid en waardering. We verheugen ons op meer van zulke fantastische smaakvolle avonden!

Golan Heigts Winery

Golan Heigts Winery

Net zoals in de beste wijnstreken in de rest van de wereld staat ook bij de Golan Heights Winery het concept ‘terroir’ centraal, de unieke combinatie van bodem en klimaat. Hoewel het gebied van nature een warm mediterraan klimaat heeft vanwege de ligging op de Golanhoogten, worden de wijngaarden van dit wijnhuis dankzij de hoge ligging geclassificeerd als 'cool climate'.

Door de combinatie klimaat, hoge ligging en vulkanische bodem behoren de wijnen van Golan Heights dan ook tot de absolute wereldtop. De druiven voor de witte wijnen worden hoofdzakelijk geteeld in het noordelijke Galilea, waar de wijngaarden op zo’n 1.200 meter boven zeeniveau liggen. Daarentegen komen de rode wijnen voornamelijk uit het lager gelegen zuidelijke deel van de vallei, op ongeveer 400 meter boven zeeniveau.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top