Door naar content

Hans Olde Monnikhof benoemd tot “Ridder in de Orde van Oranje-Nassau”

21 mei 2024

De jaarlijkse barbecue van De Monnik Dranken op vrijdag 17 mei 2024 kreeg opeens een speciale wending. Terwijl collega's zich tegoed deden aan het eerste drankje bij de barbecue, werden ze plots verrast door de komst van harmonieorkest Semper Crescendo op het terrein van De Monnik Dranken.

De aanwezigen keken elkaar vragend aan: wat staat er te gebeuren? De verwarring werd opgehelderd toen Luuk Olde Monnikhof het woord gaf aan de burgemeester van Dinkelland, John Joosten.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Burgemeester Joosten richtte zich vervolgens tot Hans Olde Monnikhof en onthulde het bijzondere nieuws: Hans werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vele verdiensten voor de samenleving.

Enkele van zijn indrukwekkende bijdragen zijn:

  • Onder leiding van Hans groeide De Monnik Dranken van een kleine, plaatselijke groothandel uit tot een landelijk opererend bedrijf met ongeveer 140 medewerkers. Hans heeft zich altijd sterk gemaakt voor zijn collega’s, ook op sociaal vlak.
  • In 2016 was hij mede-initiatiefnemer van het Coöperatieve Opleidingscentrum Transport & Logistiek Noordoost-Twente, een organisatie die vmbo-verlaters van 15 tot 22 jaar opleidt voor de logistieke- en transportsector.
  • Hans zet zich in als (bestuurs)lid van verschillende organisaties, waaronder het Boeskool Fonds en de Oldenzaalse Ondernemersvereniging Club van Tien.
  • Meerdere goede doelen konden rekenen op ondersteuning vanuit De Monnik Dranken tijdens het directeurschap van Hans. Dit betreft zowel lokale initiatieven, maar ook goede doelen met een nationaal- en internationaal karakter.

Collega’s van De Monnik Dranken feliciteren Hans van harte met deze welverdiende benoeming.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top