Door naar content

Leerzame VAKO-cursusdag met buitenlands gedistilleerd onder begeleiding van Ronald Anneveldt

29 mei 2024

Op maandag 27 mei 2024 mocht De Monnik Dranken wederom een fanatieke groep cursisten van de VAKO gedistilleerd opleiding ontvangen. Brand Ambassador Craft Spirits van De Monnik Dranken, Ronald Anneveldt, wist zijn expertise over verschillende buitenlandse gedistilleerde dranken weer op enthousiaste wijze over te brengen.

De ruim twintig cursisten werden deze maandag - voor velen na een lange reis - ontvangen in de huiselijke Monnikskap te Oldenzaal. Na koffie, thee en een heerlijke koek werd de cursusdag afgetrapt door niemand minder dan Ronald Anneveldt. Gedurende de dag werden maar liefst 16 verschillende buitenlandse gedistilleerde dranken geproefd terwijl Ronald uitgebreid uitleg gaf over de geschiedenis, het bereidingsproces, huidige trends en regelgeving.

De meeste cursisten zijn werkzaam in de drankensector en hebben veelal enige kennis van gedistilleerde dranken. Toch kwamen er ook tijdens deze dag weer unieke dranken naar voren welke als positieve verrassing werden beschouwd. Naast de bekende categorieën als gin, rum, vodka en tequila werden namelijk ook aquavit, cachaça, mezcal, raki en sambuca behandeld.

Rondleiding

Als afsluiter van de uiterst leerzame dag werd er nog een uitgebreide bedrijfspresentatie gegeven door Luuk Olde Monnikhof, algemeen directeur De Monnik Dranken. Luuk gaf een kijkje in hetgeen De Monnik Dranken precies doet en benoemde de waarden die het 105-jarige familiebedrijf elke dag nastreeft; o.a. familiaire maar professionele cultuur, lange termijn denken en kwalitatief onderscheid maken.

Tot slot kregen de cursisten een rondleiding door de kantoren en het magazijn. Aandachtig volgde de groep Luuk tijdens de rondleiding, waar uiteraard nog wat interessante weetjes werden genoemd en boeiende objecten uit de geschiedenis van het familiebedrijf getoond werden.

Educatie

VAKO-drankenopleidingen is het opleidingsinstituut van Stichting Dranken Educatie Nederland. De VAKO, zoals het instituut in de volksmond kortweg wordt genoemd, werd al in 1951 in samenwerking met het Ministerie van OC&W opgericht met als doel bewaking en doorgeven van vakkennis en vakbekwaamheid in de drankenwereld.

De VAKO is een onafhankelijke organisatie en gespecialiseerd in het opleiden van medewerkers en ondernemers in de drankenwereld. Waar andere organisaties alleen opleiden of alleen examens afnemen, verzorgt de VAKO de opleiding en examinering binnen één organisatie. En dat leidt weer tot een volledig op de opleiding aansluitend examen.

Als De Monnik Dranken zijn wij enorm trots dat de VAKO twee keer per jaar een les volgt in Oldenzaal. Educatie staat hoog aangeschreven binnen De Monnik Dranken en de VAKO biedt de ideale manier om kennis over gedistilleerde dranken te verbreden.

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken

Onderscheidend vermogen

De Monnik Dranken  beschikt over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top