Door naar content

Viña Ventisquero zorgt voor Chileens wijnfeest op proeverij in Den Helder

15 mei 2024

Op zaterdagavond 11 mei 2024 organiseerde Van Oeveren - úw topSlijter uit Den Helder een wijnproeverij met de wijnen van Viña Ventisquero. Een select gezelschap genoot in de winkel aan de Beatrixstraat van deze heerlijke en veelzijdige Chileense wijnen.

Eigenaresse Nikki van Oeveren had wijnspecialist Robert Handjes uitgenodigd om de proeverij te begeleiden. Robert liet de wijnen proeven en vertelde daarbij uitgebreid over de wijnen, het wijnhuis Viña Ventisquero en Chili als wijnland.

Wijnhuis Viña Ventisquero

Viña Ventisquero werd eind vorige eeuw opgericht en heeft zich snel ontwikkeld tot een toonaangevend wijnhuis in Chili. Het wijnhuis staat bekend om zijn innovatieve benadering en duurzame wijnbouwpraktijken.

De wijngaarden liggen in enkele van de beste wijnregio's van Chili, waaronder Maipo, Casablanca en Colchagua. Deze regio's bieden ideale omstandigheden voor het verbouwen van diverse druivenrassen, wat resulteert in een breed scala aan wijnstijlen van hoge kwaliteit.

Geproefde wijnen

Tijdens de proeverij werden verschillende wijnen van Viña Ventisquero gepresenteerd:

 • Ventisquero Tara Premium Chardonnay
 • Ventisquero Reserva Sauvignon Blanc
 • Ventisquero Grey Sauvignon Blanc
 • Ventisquero Reserva Pais/Moscatel
 • Ventisquero Reserva Pinot Noir
 • Ventisquero Tara Premium Pinot Noir
 • Ventisquero Reserva Carmenère
 • Ventisquero Grey GCM (Garnacha, Carinena & Mataro)
 • Ventisquero Grey Syrah

Favoriete wijnen

De voorkeuren liepen behoorlijk uiteen; ieder had zo zijn eigen favoriete wijnen. Terwijl sommigen de frisse en levendige tonen van de Sauvignon Blanc waardeerden, genoten anderen van de complexiteit en diepte van de Grey Syrah. De Tara Premium Pinot Noir viel bij velen in de smaak door zijn elegante structuur en rijke smaakprofiel.

Er werden ook hapjes geserveerd: schalen met allerlei mooie vleeswaren en een keur aan kazen, ‘snoepfruit’ en zoutjes. Deze zorgvuldig gekozen combinaties versterkten de smaakbeleving van de wijnen en zorgden voor een complete culinaire ervaring.

Wijngaarden Golan Heights Winery

Chili als wijnland

De Ventisquero-proeverij bood volop mogelijkheden om niet alleen een aantal van de mooie Ventisquero-wijnen onder de aandacht te brengen, maar ook de enorme veelzijdigheid van Chili als wijnland te belichten.

Chili is een land van contrasten, niet alleen wat betreft landschap en klimaat, maar ook op het gebied van wijnproductie.

Diversiteit

Van de droge Atacama-woestijn in het noorden tot de koele, vochtige regio's in het zuiden, draagt elk gebied bij aan de diversiteit van de Chileense wijnen, die variëren van frisse witte wijnen tot krachtige rode blends.

Chili staat - op het gebied van wijn - bekend om zijn:
 • Stijlen: van frisse witte wijnen en elegante rode wijnen tot rijke en volle dessertwijnen.
 • Druivenrassen: bekende rassen zoals Cabernet Sauvignon, Merlot en Chardonnay, maar ook minder bekende zoals Carmenère en Pais Moscatel.
 • Kwaliteit in alle prijsklassen: Chili biedt wijnen van uitstekende kwaliteit voor zowel de beginnende wijndrinker als de doorgewinterde wijnliefhebber.

Dat er wijn uit Chili komt, is zo langzamerhand algemeen bekend. Maar hoe spannend en gevarieerd het aanbod is (en hoe leuk het is om serieus wijn te proeven) is telkens weer een hele openbaring voor veel mensen.

De geweldige kwaliteit van de Ventisquero-wijnen helpt daarbij natuurlijk ook. Bezoekers gingen altijd weer enthousiast naar huis, nieuwsgierig geworden om nog meer te ontdekken en te weten te komen.

Bedankt

Tot slot willen wij graag de aanwezige wijnliefhebbers bedanken voor hun enthousiaste deelname aan de proeverij. Een speciaal dankwoord gaat uit naar Nikki van Oeveren van Van Oeveren - úw topSlijter uit Den Helder, voor het organiseren van dit geslaagde evenement. Dankzij haar inzet en gastvrijheid werd het een avond om niet snel te vergeten.

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top