Door naar content

Zomerse voorjaarswijnproeverij bij ijshockeyhal Zoetermeer

16 mei 2024

Op maandagavond 13 mei 2024 organiseerde De Literslijter een voorjaarswijnproeverij in de Silverdome in Zoetermeer. Zo’n 200 zeer enthousiaste wijnliefhebbers genoten deze zeer aangename lenteavond – met op de achtergrond de ijshockeyhal van de Zoetermeer Panters – van een fantastisch aanbod wijnen.

Het was alweer 5 jaar geleden dat De Literslijter – met vestigingen in Zoetermeer en Zoeterwoude – zo’n proeverij had gehouden. Daarom was het voor Edwin en Jetty Huttinga – de eigenaren van De Literslijter – even afwachten of de opkomst weer net zo goed zou zijn als voorheen.

Deze zorgen bleken ongegrond, want de proeverij was een groot succes. Edwin en Jetty Huttinga waren zichtbaar tevreden met de grote opkomst en de positieve reacties van de aanwezigen: “Het is fantastisch om te zien dat zoveel mensen weer samenkomen om van de vele wijnen te genieten.”

Divers aanbod wijnen

Namens De Monnik Dranken waren Mike Overvliet en Patrick van Egmond aanwezig om een zeer uitgebreid en divers assortiment te laten proeven.

Klassieke Franse wijnen

Zo konden de bezoekers genieten van klassieke Franse wijnen als Domaine des Marronniers Chablis, Domaine du Pré Semelé Sancerre of Domaine des Mauperthuis Pinot Noir uit de Bourgogne.

Heerlijke Italiaanse wijnen

Maar ook Italië was erg goed vertegenwoordigd met Sartori en A6Mani. Deze wijnen sprongen er wel uit en er was veel belangstelling voor de Pinot Grigio Grave Friuli en Pinot Grigio Rosé, maar ook voor de Salice Salentino van A6Mani uit Puglia.

Nieuwe Wereld Wijnen

voorjaarswijnproeverij De Literslijter

Nieuwe Wereld Wijnen

Ook nieuwe wereldwijnen konden tijdens deze voorjaarsproeverij bij De Literslijter niet ontbreken.

Vina Ventisquero uit Chili behoort al meer dan 20 jaar tot het assortiment bij Edwin en Jetty.

Er was dan ook veel herkenning van klanten toen ze deze wijnen weer op de proeftafel aantroffen.

Maar ook de verschillende malbecs (1300, Pasionado en rosé) van Andeluna uit Argentinië werden erg goed ontvangen.

Namens Zuid-Afrika stonden er wijnen van Mooiplaas, Benguela Cove en Alvi’s Drift op tafel.

Zeer geslaagde proeverij

Het was een drukte van belang bij de stand van Mike en Patrick. Patrick van Egmond over het belang van deze wijnproeverijen: “Op deze manier bieden we wijnliefhebbers de kans om nieuwe smaken te ontdekken en kennis te maken met een breed scala aan wijnen uit verschillende regio’s. Doordat je de verhalen achter de wijnen en wijnhuizen kunt vertellen krijgen wijnliefhebbers nog meer begrip en waardering voor de kunst van het wijnmaken!”.

Bedankt

Langs deze weg willen wij Edwin, Jetty, Yael en Marjolein nogmaals hartelijk bedanken voor de perfecte organisatie en de gezellige avond. Dankzij hun inspanningen konden vele wijnliefhebbers genieten van een heerlijke wijnproeverij. We kijken nu al uit naar de volgende editie!

Wijnen De Monnik Dranken

Bekijk ons assortiment wijnen

Wijn assortiment De Monnik Dranken

Als wijnimporteur c.q. wijngroothandel hebben wij de laatste jaren een veelomvattend portfolio kunnen opbouwen.

Mede dankzij de expertise van ons Brand Management team beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid assortiment kwaliteitswijnen voor horeca, slijterij & wijnhandel.

 

Lees meer over ons aanbod wijnen

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top