Door naar content

Glengoyne 12 YO verrast op whiskyproeverij De Flessenzaak in Hoofddorp

21 oktober 2024

Op donderdagavond 17 oktober 2024 organiseerde Stefan Wegbrands van De Flessenzaak in Hoofddorp een whiskyproeverij voor zijn klanten. Dit keer met het thema ‘Rondje Wereld’ en de gasten waren deze avond zeer gecharmeerd van de Glengoyne 12 Years Old.

De Flessenzaak

Sinds hij in 2019 De Flessenzaak overnam, organiseert Stefan Wegbrands met regelmaat proeverijen en workshops voor zijn klantenkring. Van gin tot cocktails en whisky, de bijeenkomsten zijn een populaire manier om kennis te maken met verschillende dranken.

Voor deze avond was gekozen voor een internationale selectie whisky’s, met vertegenwoordigers uit onder andere de Amerika, België, Japan, Ierland, Taiwan en India.

Ronald Anneveldt van De Monnik Dranken begeleidde de proeverij en leidde de gasten door de acht whisky’s:

  • Buffalo Trace Kentucky Straight Bourbon Whiskey (Amerika)
  • Filliers Single Rye Whisky 8 YO (België)
  • Mars Kasei Blended Whisky (Japan)
  • The Whistler Dark Symphony Irish Whiskey Cognac Finish (Ierland)
  • Glengoyne 12 YO Single Malt Whisky (Schotland)
  • Ninkasi French Single Malt Whisky Chardonnay Finish (Frankrijk)
  • Kavalan Single Malt Concertmaster Port Cask Finish (Taiwan)
  • Amrut Peated Indian Single Malt Whisky (India)

Midden in deze diverse line-up kwam de Glengoyne 12 Years Old naar voren als één van de favorieten van de avond, dankzij zijn evenwichtige en toegankelijke smaakprofiel.

The Glengoyne Way

Glengoyne

Glengoyne Distillery, gelegen in de prachtige Highlands, staat bekend om zijn ongeëvenaarde toewijding aan kwaliteit. Al sinds 1833 wordt hier whisky gedistilleerd, en ondanks de vele veranderingen in de industrie, blijft Glengoyne trouw aan zijn traditionele methodes.

Deze aanpak wordt treffend samengevat in hun motto: "The Glengoyne Way". Het langzaamste distillatieproces van Schotland zorgt voor een unieke whisky met een verfijnde, zachte smaak.

Glengoyne whisky valt in de smaak bij proeverij De Flessenzaak in Hoofddorp

Glengoyne 12 Years Old: de kracht van tijd en traditie

De Glengoyne 12 Years Old is een perfect voorbeeld van wat deze distilleerderij te bieden heeft.

Langdurige kopercontact

Dankzij het langdurige kopercontact in de stills, bouwt de whisky langzaam een complex smaakprofiel op, met kenmerkende fruitige tonen van groene appel, peer en banaan.

Deze fruitige frisheid wordt mooi gebalanceerd door de invloed van bourbon- en sherryvaten, die een zachte, honingachtige zoetheid en een vleugje eikenhout toevoegen.

Dit maakt de whisky toegankelijk voor zowel de beginnende whiskydrinker als de meer ervaren liefhebber.

Duurzaamheid bij Glengoyne

Niet alleen op het gebied van smaak onderscheidt Glengoyne zich. De distilleerderij zet ook sterk in op duurzaamheid, wat aansluit bij hun filosofie van zorgvuldigheid en tijd.

De verpakkingen van de Glengoyne-collectie zijn bijvoorbeeld volledig recyclebaar en lokaal geproduceerd, zonder gebruik van plastic of metalen. Bovendien is Glengoyne de eerste distilleerderij in Schotland die gebruik maakt van natuurlijke waterzuiveringsprocessen door middel van rietvelden, waardoor het milieu direct profiteert van hun productieprocessen.

Glengoyne draagt ook bij aan biodiversiteit met initiatieven zoals Plan Bee, waarbij twee bijenkorven op het distilleerderijterrein bijdragen aan de honingbijpopulatie. Met elke fles Glengoyne dragen whiskyfans dus bij aan een groenere toekomst.

Wereld van whisky bij proeverij De Flessenzaak in Hoofddorp

Wereld van whisky

De proeverij in Hoofddorp bood de bezoekers een uitstekende kans om een breed scala aan whisky’s van over de hele wereld te ontdekken.

Van Amerikaanse bourbon en Ierse whiskey tot Japanse en Taiwanese varianten, de diversiteit in stijlen en smaken maakte de avond bijzonder interessant voor zowel beginners als doorgewinterde liefhebbers.

Binnen deze internationale line-up wist de Glengoyne 12 Years Old zich te onderscheiden door zijn zachte, fruitige smaak en duurzame aanpak. Het was een whisky die opviel door zijn verfijning en balans en een blijvende indruk achterliet op de deelnemers.

Bedankt

Een speciale dank gaat uit naar Stefan Wegbrands van De Flessenzaak voor de uitstekende organisatie van deze geslaagde proeverij. Daarnaast bedanken we de enthousiaste gasten, die met hun nieuwsgierigheid en interesse voor whisky de avond tot een groot succes hebben gemaakt.

Onderscheidend vermogen

uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken

Onderscheidend vermogen

Naast de hiervoor genoemde whisky's beschikt De Monnik Dranken over een uitgebreid portfolio gedistilleerde dranken. Deze merken zijn voor de horecaondernemer, slijterij of speciaalzaak van ideaal om zich te kunnen onderscheiden van de concurrentie.

Neem contact op

Neem contact op met onze Verkoop Buitendienst, zij informeren u graag over de mogelijkheden voor úw bedrijf. Bekijk alvast onze spirits pagina voor het verhaal achter onze eigen importmerken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Back to top