Bar Goed Spanish Weekend 2024 aan de Schelde
Op zaterdag 31 augustus 2024 en zondag 1 september 2024 vond bij Bar Goed in Walsoorden het 'Spanish Weekend' plaats. De zomer werd in Spaanse sferen afgesloten in de Oost-Zeeuws-Vlaamse strandtent en daarbij mochten Spaanse cocktails – zoals de enorm populaire Osborne Passion Fruit Sour – natuurlijk niet ontbreken.
Bar Goed
Bar Goed begon in 2016 als klein pop-up barretje in de Perkpolder aan de Schelde en is anno 2024 uitgegroeid tot een immens populaire strandbar die het hele seizoen open is.
Spanish Weekend
De zomer werd in stijl afgesloten met een feestelijk weekend vol Spaanse invloeden in deze populaire strandtent aan de Oost-Zeeuws-Vlaamse kust. Ruim 1200 bezoekers genoten van live-muziek van onder andere Joao Paiva en streetfood in combinatie met een aantal overheerlijke zomerse cocktails.
Spanish Jamón
Tijdens het evenement konden bezoekers met eigen ogen zien hoe een Spaanse jamón ter plekke werd gesneden door cortador Jeronimo.
Deze activiteit bood de gasten de kans om te zien hoe de traditionele Spaanse ham wordt bereid en ze konden direct genieten van de vers gesneden stukken.
Osborne
Vanuit de Nordés-caravan & Beachbar werden cocktails geserveerd op basis van het fraaie assortiment van het Osborne. Dit gerenommeerde Spaanse bedrijf werd opgericht in 1772 en staat wereldwijd bekend om zijn hoogwaardige dranken.
Enkele van de bekendste producten van Osborne zijn de Fino Sherry, Carlos I Brandy en de White Port. Daarnaast produceert Osborne ook unieke dranken zoals de Nordés Gin en Santo Grau Cachaça.
Osborne is trots op zijn rijke erfgoed en blijft innoveren terwijl het trouw blijft aan zijn Spaanse roots.
Beachbar
Namens De Monnik Dranken was Daan van Dijk naar Zeeland afgereisd. Hij bemande de Beachbar en serveerde de volgende cocktails:
- Santo Grau Cachaca Caipirinha (met o.a. Santo Grau Cachaca Coronel Xavier)
- Osborne Spritz (met o.a. Osborne White Port)
- Osborne Passievrucht Sour (met o.a. Osborne White Port en Nordés Gin)
- Nordesino (met Nordés Gin, wijn van de albariño-druif en tonic)
- Nordes Gin en Tonic (met Nordés Gin en tonic)
Bereidingswijze
Ingrediënten
- 30 ml Osborne White Port
- 30 ml Nordés Gin
- 15 ml vers passievruchtensap (of 1 verse passievrucht)
- 15 ml verse sinaasappelsap
- eiwit
- IJsblokjes
Bereiding
- Passievrucht voorbereiden: Als je verse passievrucht gebruikt, snijd de vrucht doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Gebruik ongeveer 15 ml passievruchtensap voor de cocktail.
- Shake zonder ijs (Dry Shake): Voeg het eiwit, Osborne White Port, Nordés Gin, passievruchtensap, citroensap, en suikersiroop toe aan een shaker. Sluit de shaker en schud krachtig zonder ijs gedurende ongeveer 10 seconden. Dit helpt om het eiwit goed te emulgeren en een romige textuur te creëren.
- Shake met ijs: Voeg nu ijsblokjes toe aan de shaker en sluit deze opnieuw. Schud krachtig gedurende 15-20 seconden om de cocktail goed te koelen en te mixen.
- Schenken: Zeef de cocktail in een gekoeld cocktailglas. Door te zeven, worden eventuele ijsstukjes en passievruchtzaadjes uit de drank gefilterd.
- Garneren (optioneel): Je kunt de cocktail eventueel garneren met een schijfje passievrucht of een takje munt.
Bedankt
Langs deze weg willen wij Yannick Mahu en het team van Bar Goed hartelijk bedanken voor het organiseren van dit zeer geslaagde evenement. We kijken terug op een mooi weekend waarbij de cocktails op basis van Osborne-spirits goed werden ontvangen door het publiek.
Wat doen wij?
De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken
Groothandel
Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.
Merkenbouwer
Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.
Importeur
Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.