Door naar content
Funny

Het Belgische Funny biedt een uitgebreid assortiment aan alcoholvrije cocktails en likeuren. Funny is een ware pionier op het gebied van alcoholvrije dranken, zo werden de eerste varianten al in 1988 gelanceerd.

Les Grandes Distilleries de Charleroi

Funny wordt geproduceerd door het Belgische Les Grandes Distilleries de Charleroi (GDC) dat gevestigd is in Jumet, het noordelijke deel van de stad Charleroi.

De geschiedenis van de distilleerderij gaat meer dan 100 jaar terug. Het verhaal begint in 1906, toen de oprichter, Fernand Depasse, begon met een handel in jenever aan kleine cafés. Niet veel later komt Fernand met het idee om zelf gedistilleerde dranken te produceren.

Alcoholvrije cocktails

Funny biedt een veelzijdig assortiment aan alcoholvrije cocktails. Van de echte klassiekers zoals Mojito en Piña Colada tot een trendy Spritz cocktail, Funny heeft voor ieder wat wils!

Het concept van de alcoholvrije Funny cocktails is ideaal om op snelle wijze heerlijke 0% alcohol cocktails te creëren. Afhankelijk van de cocktailsoort hoeft er enkel ijs, bruisend water, fruitsap of melk toegevoegd te worden. Zo kunnen er met elke fles Funny maar liefst 15 smakelijke alcoholvrije cocktails samengesteld worden.

Alcoholvrije likeuren

Naast het veelzijdige alcoholvrije cocktail assortiment, biedt Funny ook een scala aan heerlijke alcoholvrije likeuren. Denk bijvoorbeeld aan de smakelijke alcoholvrije Amaretto of Pisang likeur. Net als de alcoholvrije cocktails hoeft er aan de alcoholvrije likeuren simpelweg ijs, bruisend water, fruitsap of melk toegevoegd te worden.

De alcoholvrije alternatieven zijn door de jaren heen met veel passie geperfectioneerd. Daarnaast wordt er constant geëxperimenteerd met het ontwikkelen van nieuwe smaken.

Traditionele productiemethoden

De enorme vakkennis die gedurende de tientallen jaren is opgebouwd bij het produceren van gedistilleerde dranken, staat aan de basis van de alcoholvrije Funny cocktails en likeuren.

De distilleerderij produceert het alcoholvrije assortiment volgens traditionele distillatie methoden, waarbij de beste infusies en natuurlijke essences worden samengevoegd.

0% Alcohol. 100% Fun! Ontdek het assortiment en houd al het plezier van de smaak, geuren en textuur van uw favoriete cocktails en likeuren, zónder alcohol én met minder calorieën!

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top