Door naar content
Bittermens

Bittermens

A mixed drink is a mixed drink, but a mixed drink made with bitters is a cocktail!

Bitters drukken hun stempel op de cocktailscene. Overal ter wereld herontdekken cocktailliefhebbers en bartenders oude recepten en bedenken ze nieuwe kenmerkende smaken. En deze cocktails kunnen tegenwoordig niet zonder de peper en zout van de cocktailwereld: bitters. Het zijn geconcentreerde extracten verkregen door het infuseren van kruiden en specerijen met sterke alcohol. Bittermens is ondertussen uitgegroeid tot een toonaangevend merk in de internationale mixology wereld.

De geschiedenis

Bittermens is in 2007 opgericht door twee enthousiaste bartenders: Jane en Avery Glasser. Ze waren op een beurs in San Francisco’s Distillery 209, waar bartenders en andere genodigden uitleg kregen  over het produceren van gin, waarna ze in een speciale ‘botanical kamer’ hen eigen bitters konden maken. Hier spraken ze met een barman uit Oaxaca, Mexico. Hij gaf aan dat hij wou dat er bitters waren die beter werkten voor eenvoudige mezcal en tequila mixjes.. Dit bracht Avery en Janet op een idee en na enig onderzoek kwamen ze met het plan om bitters te creëren gebaseerd op klassieke Mexicaanse smaken. Gefocust op Mole Poblano, een typisch Mexicaans gerecht,  combineerden ze cacao, kaneel, citrus en andere botanicals en maakten ze een origineel gekruide chocolade bitter!

Dit was het begin en aangespoord door bartenders in San Francisco en New York, richtten ze later in dat jaar Bittermens op. In 2008 kreeg Bittermens Xocolatl Mole Bitters de licentie om geproduceerd te worden: hiermee was het de eerste gelicentieerde cocktail bitter van een onafhankelijke producent sinds de drooglegging! Tegenwoordig is Bittermens te vinden in Brooklyn, New York en produceren ze meer dan 8000 flessen Bittermens per maand.

De bitters

Bij Bittermens worden alle producten met de hand gemaakt. Het proces is gebaseerd op klassieke technieken van hoge alcohol maceratie waarin bittere planten en hoge kwaliteit botanicals worden gebruikt. Het grotendeel van de kruiden en oliën welke gebruikt worden zijn óf gecertificeerd als biologisch óf in het wild geoogst. Daarnaast wordt er geen suiker aan toegevoegd en ook geen kunstmatige smaken of kleuren. Puur natuur dus!

Xocolatl Mole Bitters

Met deze Bittermens is het allemaal begonnen. Donkere, aardse chocolade tonen gaan samen met kaneel en andere warme kruiden. Geinspireerd door de klassieke Mole sauzen in Mexico, is deze bitter ontstaan om met Tequila samen te gaan. Door de jaren heen, blijkt deze bitter ook heerlijk te werken met gerijpte rum, bourbon of rye whiskey.

Cocktailtip: Old Fashioned met Xocolatl Mole Bitters

  • 60 ml Buffalo Trace Bourbon of Sazerac Rye Whiskey
  • 1 suikerklontje
  • 10 druppels Xocolatl Mole Bitters
  • Sinaasappelschil

Leg het suikerklontje in een Old Fashioned glas. Sprenkel de druppels Xocolatl Mole Bitters er over, voeg een paar waterdruppels toe en roer door elkaar. Voeg de Buffalo Trace of Sazerac rye toe en roer tot de suiker is opgenomen. Voeg een aantal ijsklontjes toe en roer snel door elkaar met een barspoon om het koud te laten worden. Garneer met de sinaasappelschil en voilá: een heerlijke Old Fashioned met een twist!  

Website: www.bittermens.com

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top