Door naar content
Carlos I

Carlos I 

Wellicht de meest bekende premium brandy ter wereld. Een icoon van Osborne, die voornamelijk vanwege haar kwaliteit wordt geroemd en vernoemd is naar een gelijknamige Spaanse koning. Carlos I, gemaakt volgens het solera systeem, is een reserva. Dit betekent dat de brandy minimaal 1 jaar vatlagering heeft gehad.

Volgens traditie

Het maken van de Osborne brandy’s is een traditie, die doorgeven wordt van generatie op generatie. Het betreft een combinatie van wetenschap, kunst en ervaring. Deze facetten garanderen een brandy van constante kwaliteit, die faam heeft gemaakt ver buiten het beschermde regionale herkomst gebied D.O Jerez.

Herkomst

Een brandy mag de beschermde herkomst benaming D.O. Jerez voeren, op het moment dat de ''aging'' van de eau–de-vie heeft plaats gevonden binnen de grenzen van Jerez de la Frontera, El Puerto de Santa Maria en Sanlucar de Barrameda.

Distillatieproces

Het distillatieproces begint met het selecteren van de beste autochtone Spaanse wijndruiven. Vervolgens vindt de distillatie plaats in koperen stills, volgens de ambachtelijke Arabische methode Tomelloso. Deze 'handcrafted’ methode wordt nog maar door een handvol traditionele Spaanse brandy distilleerderijen gehanteerd. Na het distillatieproces rust het distillaat voor minimaal 1 jaar op Amerikaanse eikenhouten vaten, die daarvoor zijn gebruikt voor de vatrijping van premium Oloroso- en Amontillado sherries.

Website: https://www.osborne.es/en/

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top