Door naar content
Seagram's

Seagram's VO Canadian Whisky stamt uit 1913, toen Joseph E. Seagram de blend voor het eerst produceerde voor de bruiloft van zijn zoon. Seagram’s werd geblend bij de Waterloo, Ontario distilleerderij. De Seagram’s Waterloo distilleerderij is in 1992 gesloten. In 2018 is Seagram’s Canadian Whisky verkocht aan het omvangrijke familiebedrijf Sazerac Company en heeft hiermee de productie in handen.

Canadese whisky wordt 2 keer gedistilleerd en is een blend van whisky op basis van maïs of gerst, aangevuld met  rye whisky. De rogge geeft de Canadese whisky hierbij de specifieke herkenbare smaak.

Waar men verwacht dat de VO voor Very Old staat, gaat het gerucht dat dit de afkorting is voor Very Own, wijzend op het feit dat de whisky de eigen blend is van de familie Seagram. De waarheid is echter verloren gegaan in de tijd. Desalniettemin is het een heerlijke klassieke blend voor zowel puur genot als in de mix.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top