Door naar content
Edinburgh Gin

Als kleine small-batch distilleerderij produceert Edinburgh Gin een dynamisch assortiment aan gins, geschikt voor elke gelegenheid. De hoofdvestiging van de distilleerderij ligt in de fraaie, historische binnenstad van Edinburgh. Op dit moment is Edinburgh Gin de meest verkochte gin van Schotland en behoort het tot de top 5 gin ‘brands’ van de UK, kortom een veelbelovend gin-merk!

Inspiratie

Bij de distillatie laat men zich niet alleen inspireren door de lange gin geschiedenis van de stad, maar ook door de vele wetenschappers, kunstenaars, filosofen en uitvinders die Edinburgh rijk is.

West End Distillery

De distilleerderij in West End ligt op steenworp afstand van Edinburgh Castle. Hier bevinden zich de op maat gemaakte koperen stookketels Flora & Caledonia. David Wilkinson, Master Distiller bij Edinburgh Gin, kan met deze ketels naar hartenlust experimenteren met nieuwe recepten, om zo de gin range nog verder uit te breiden met onderscheidende gins. David en zijn team hebben hiervoor het beste Schotse graan en een overvloed aan botanicals tot de beschikking. De distilleerderij verzorgt ook rondleidingen, bij een bezoek aan Edinburgh is het meer dan de moeite waard om hier aan deel te nemen.

Edinburgh en gin

De stad Edinburgh en de haven van Leith hebben een illustere geschiedenis op het gebied van het produceren, importeren en exporteren van gin. Dit gaat terug tot de eerste gin ‘rage’ van de jaren 1700! Via Leith maakte de stad kennis met Nederlandse genever en luxe specerijen. Hierdoor ontstond er in Edinburgh al snel een voorliefde voor op jeneverbessen gebaseerde sterke drank. Tegen 1777 waren er, naast acht legitieme distilleerderijen, bijna 400 illegale distilleerderijen in de Schotse hoofdstad. In het begin van de negentiende eeuw ontwikkelde de Schot Robert Stein de voorloper van de nu bekende Coffey still, waardoor continue productie mogelijk was. Hierdoor konden de distilleerders afwijken van productie op de traditionele pot stills en de spirit efficiënter produceren. Schotse distilleerders exporteerden al snel neutrale alcohol via de haven van Leith naar Londen, waardoor de moderne London Dry-stijl gin zoals we die nu kennen geboren werd. Deze geschiedenis van uitvindingen en innovatie is de leidraad voor wat Edinburgh Gin heden ten dagen creëert.

Edinburgh Gin core range

De core range bestaat uit een mooie range van de Classic, Seaside en Cannonball gin! Heerlijk om bijzondere GT’s mee te creëren of als basis voor de lekkerste cocktails!

Edinburgh full strength flavoured gins

Het gat tussen de likeuren en de core range wordt gedicht door de prachtige full strength flavoured gins. De smaken bestaan uit Rhubarb & Ginger, Gooseberry & Elderflower en Lemon & Jasmine. Deze zijn gebotteld op 40% vol en ideaal om te mixen, puur te serveren en om heerlijke cocktails mee te maken!

Edinburgh Gin likeuren

De fenomenale huisgemaakte gin-likeuren zijn enorm verrassend door hun natuurlijke aroma’s, lage alcoholgehalte (20%) en volle smaak. De drie varianten Raspberry, Elderflower en Rhubarb & Ginger zijn ideaal om puur te drinken of om te mixen met bijvoorbeeld tonic of prosecco. Ook in (low alcohol) cocktails werken de likeuren erg goed.

Joël
Wilt u meer informatie over Edinburgh Gin? Neem dan contact op met Joël de Kock.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top