Door naar content
Chouffe Coffee

Aan de oevers van de Schelde in het Oost-Vlaamse plaatsje Wichelen ligt Stokerij Rubbens. Hier distilleert men vijf jaar oud La Chouffe bier met als resultaat twee heerlijke likeuren; Chouffe Coffee en Chouffe Cream.

Het distilleren van het La Chouffe bier zorgt voor L'Esprit d'Achouffe – een bierbrandewijn – wat aan de basis staat van de twee likeuren. L'Esprit d'Achouffe is een zeer fijne eau de vie dat een beetje weg heeft van ‘grappa’.

Kabouter Marcel

Het volgende, misschien wel waargebeurde, verhaal gaat over het ontstaan van Chouffe Coffee en Chouffe Cream bij Stokerij Rubbens:

Kabouters zijn altijd al dol geweest op avontuur, vooral als er bier bij betrokken is. Dat is precies wat er gebeurde toen de beroemde kabouter 'Marcel' van het Chouffe bier uit de Belgische Ardennen besloot op verkenning te gaan bij de Stokerij Rubbens. Maar Marcel, met zijn ondeugende streken, had meer in gedachten dan alleen een rondleiding.

Terwijl de stokerij zijn gebruikelijke bezigheden uitvoerde, glipte Marcel stiekem de ketels in. Daar, te midden van dampende ketels en borrelende vloeistoffen, vond hij zijn paradijs. Met een ondeugende twinkeling in zijn ogen begon hij al het lekkers om hem heen te ontdekken.

Terwijl Marcel – als een hyperactieve elf - door de ketels sprong kon niemand vermoeden wat voor een gekke wendingen dit avontuur zou nemen.

Kaboutermagie en Belgisch vakmanschap

Het resultaat? Nou, na een paar dagen van rondspringen, bier proeven en experimenteren waren er plotseling twee nieuwe likeuren geboren: Chouffe Coffee en Chouffe Cream. Een geurige mix van kaboutermagie en Belgisch vakmanschap.

Chouffe Cream

Chouffe Coffee

Chouffe Coffee wordt gepresenteerd in de bekende buikfles met daarop een afbeelding van kabouter Marcel. Met een alcoholpercentage van 20% wordt deze overheerlijke koffielikeur gemaakt van bierbrandewijn (L'Esprit d'Achouffe), graanalcohol, een flinke scheut Chouffe bruin bier en natuurlijke koffie-extracten.

Het is heerlijk om het warm te drinken, verwarm het tot maximaal 60°C. Voeg vervolgens nog een laagje slagroom toe en decoreer het geheel met chocoladestrooisels.

Daarnaast is Chouffe Coffee ideaal om te drinken in combinatie met vruchtenroomijs, maar de koffielikeur is ook geschikt om (ijs)koud te drinken.

Chouffe Cream

Chouffe Cream

Chouffe Cream is een uiterst smakelijke roomlikeur.

Evenals de Chouffe Coffee staat bij de roomlikeur ook bierbrandewijn (L’Esprit d'Achouffe), graanalcohol en een stevige scheut Chouffe bruin bier aan de basis.

In plaats van de koffie-extracten, verkrijgt de roomlikeur zijn smaak en kleur uit natuurlijke vanillearoma’s.

IJskoud

Om heerlijk te genieten van de Chouffe Cream likeur wordt aangeraden om de roomlikeur ijskoud in een glas te serveren met daarbij een paar ijsblokjes.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top