De basis van deze drank is alcohol van 96%, die van verschillende landbouwproducten gestookt kan worden. De gestookte alcohol wordt vervolgens op smaak gebracht met (ster)anijs en verschillende kruiden, waaronder kruidnagel, koriander en kaneel.
Bij de beste ouzo’s worden de aroma’s toegevoegd door het mengen van de alcohol met kruiden, om vervolgens de drank te herdistilleren in koperen ketels. Aan het eind mag er eventueel suiker toegevoegd worden aan de ouzo. Echter wordt de gezoete variant mastika genoemd.
Ouzo zelf is al iets zoeter dan andere anijsdranken, zoals raki en pastis. Het wordt vaak rechtstreeks uit het vriesvak geserveerd of gemengd met water. Bij het mengen van water wordt de drank melkwit.
Ouzofabrieken
Er staan meer dan 20 ouzofabrieken op het Griekse eiland Lesbos. Plomari en Mytilini zijn de twee grootste ouzo-plaatsen op Lesbos. De drank mag alleen ouzo heten, wanneer het daadwerkelijk in Griekenland gemaakt is.
Festivals & Beurzen

Whisky Weekend Twente 2025
Op vrijdag 21 en zaterdag 22 maart 2025 vindt de 12e editie van Whisky Weekend Twente plaats. Het gezellige festival wordt opnieuw gehouden in het stadion van Heracles in Almelo en belooft wederom een hoogtepunt te worden voor whiskyliefhebbers. Uiteraard is De Monnik Dranken weer goed vertegenwoordigd met een gevarieerd aanbod aan exclusieve whisky’s!
Wat wij doen
De kracht van De Monnik Dranken
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.