Door naar content

De basis van deze drank is alcohol van 96%, die van verschillende landbouwproducten gestookt kan worden. De gestookte alcohol wordt vervolgens op smaak gebracht met (ster)anijs en verschillende kruiden, waaronder kruidnagel, koriander en kaneel.

Bij de beste ouzo’s worden de aroma’s toegevoegd door het mengen van de alcohol met kruiden, om vervolgens de drank te herdistilleren in koperen ketels. Aan het eind mag er eventueel suiker toegevoegd worden aan de ouzo. Echter wordt de gezoete variant mastika genoemd.

Ouzo zelf is al iets zoeter dan andere anijsdranken, zoals raki en pastis. Het wordt vaak rechtstreeks uit het vriesvak geserveerd of gemengd met water. Bij het mengen van water wordt de drank melkwit.

Ouzofabrieken

Er staan meer dan 20 ouzofabrieken op het Griekse eiland Lesbos. Plomari en Mytilini zijn de twee grootste ouzo-plaatsen op Lesbos. De drank mag alleen ouzo heten, wanneer het daadwerkelijk in Griekenland gemaakt is.

 

Floor
Neem contact op met onze ouzo-specialist Floor

Festivals & Beurzen

Whisky in Leiden
01 juni 2024

Whisky in Leiden

Op zaterdag 1 juni 2024 zal Whisky in Leiden weer plaatsvinden. De Hooglandse kerk is voor de 3e keer de locatie voor dit whiskyevent.

Alle Festivals & Beurzen

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan klaar voor u.

Back to top