Door naar content
Tekirdağ Rakışı

Tekirdağ Rakışı

Tekirdağ Rakışı is een premium rakı merk, welke wordt geproduceerd door dezelfde producent als het bekende Yeni Rakı. Waar andere rakı grotendeels gemaakt wordt van een combinatie van gedroogde en verse druiven, onderscheid Tekirdağ Rakışı in zijn productie waarbij alleen gebruik wordt gemaakt van verse druiven. Het dankt zijn naam aan de Tekirdağ regio in het noordwesten van Turkije en was de eerste rakı in de geschiedenis welke is gebonden aan één specifieke regio. Gecreëerd door het gebruiken van 100% verse druiven en gedistilleerd in traditionele rakı ketels met hoge kwaliteit anijszaad uit de Cesme regio.

 

Goed gezelschap en Mezzes

Mezzes zijn kleine gerechten uit de mediterrane keuken en spelen een belangrijke rol bij het drinken van rakı. Volgens Turkse tradities wordt rakı niet zomaar gedronken, maar is het belangrijk om de tijd te nemen, vrienden en familie te verzamen en de tafel vol te zetten met de verschillende hapjes. Daarnaast wordt rakı niet puur gedronken, maar met toevoegen van water, waardoor alle elegante aroma’s vrijkomen. Speciale rakı glaasjes worden gevuld met ongeveer 1/3e rakı, 2/3e water en een ijsklontje. Kijk toe hoe de heldere vloeistof magisch verandert in een melkachtige substantie..

 

De verschillende soorten Tekirdağ Rakışı

Tekirdağ Rakışı

Geproduceerd door het distilleren van suma (product na de eerste distillatie van druiven) van zorgvuldig geselecteerde verse druiven met hoge kwaliteit anijszaad in traditionele distilleerketels. Zeer zachte smaak en een gebalanceerd aroma van anijs.

Tekirdağ Rakışı

Tekirdağ Rakışı Gold Series

Tekirdağ Rakışı Gold Series is geproduceerd bij het distilleren van de suma verkregen van de beste verse druiven met hoge kwaliteit anijszaad, waarna het nog minimaal 90 dagen wordt gerijpt in eikenhouten vaten van de hoogste kwaliteit, wat het zijn gouden kleur en unieke smaak geeft.

Tekirdağ Rakışı Gold Series

Tekirdağ Rakışı N0. 10

Verse druiven en hoge kwaliteit anijszaad worden gebruikt om Tekirdağ Rakışı N0. 10 te produceren. In tegenstelling tot Tekirdağ Rakışı en Tekirdağ Rakışı Gold Series wordt N0.10 maar liefst drie keer gedistilleerd in een exclusieve handgemaakte koperen ketel.

Tekirdağ Rakışı N0. 10

Tekirdağ Rakışı Trakya Serisi

Suma verkregen van de meest speciale Thracische druiven is vermengd met hoge kwaliteit anijszaad om een onafscheidelijke smaak te vormen.

Tekirdağ Rakışı Trakya Serisi

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top