Door naar content
Caroni Rum

Caroni Rum

Het verhaal van Caroni is een verhaal welke niet snel vergeten zal worden. Een ware legende met een groep eigen volgelingen: the Caronimania. Het begint allemaal in Trinidad, waar in 1918 de distilleerderij van Caroni is opgericht. Over de jaren heen wordt er rum van hoge kwaliteit geproduceerd en wordt Caroni een begrip in Trinidad.  De rum met zijn typische smaak is ook erg populair onder de Britse marine. In 2003 besluit de overheid om de naastgelegen suikerriet raffinaderij te sluiten, waardoor de gehele suikerriet productie in Trinidad stil komt te liggen en, onvermijdelijk, wordt ook de Caroni distilleerderij gesloten…

 

Luca Gargano

Gelukkig stopt het verhaal van Caroni hier niet. Wanneer Luca Gargano, rum goeroe en CEO van het Italiaanse Velier, in 2004 in Trinidad is, wil hij een bezoek brengen aan de distilleerderij waarvan hij denkt dat deze nog steeds operationeel is. Tot zijn grote verbazing ziet hij een situatie welke hij omschrijft als “the day after”. Hij ontmoet hier Rudy Moore, welke Luca de wegwijst over het hoge gras naar een groot pakhuis. De deuren gaan open en Luca ziet iets wat hij zelfs in zijn wildste dromen niet had kunnen voorstellen: honderden rum vaten, te koop, waarvan de oudste uit 1974 komen!

Luca besluit alle stock te kopen en de Caroni te bottelen op vatsterkte of hoge sterkte, waardoor de balans onveranderd is. Eind 2004 is Italiaanse topfotograaf Fredi Marcarini in Trinidad en neemt hij foto’s bij de distilleerderij. Deze foto’s, welke Marcarini op dat moment heeft gemaakt bij de verlaten distilleerderij, worden gebruikt als labels voor de flessen. Deze twee beslissingen van Luca Gargano hebben ervoor gezorgd dat Caroni het fenomeen is geworden wat het nu is.   

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top