Door naar content
Dictador Rum

Dictador Rum

In Cartagena de Indias produceert de familie Parra al sinds 1913 Dictador rum op de Destilería Colombiana. Het tropische klimaat zorgt hier voor ultieme omstandigheden om suikerriet te verbouwen. De combinatie van water en land zorgt ervoor dat men exceptionele rum kan produceren, waarin de Colombiaanse afkomst duidelijk herkenbaar is.

Van familiebedrijf tot wereldwijd icoon

Tegenwoordig staat – met Hernan Arango Parra - de derde generatie masterblenders aan het roer bij Cartagena de Indias. In Colombia zijn de distilleerderijen vaak in bezit van de overheid die daarmee ook de macht heeft over de te kiezen afzetgebieden.

In 2009 besloot Hernan Arango Parra om samen te werken met een groep nieuwsgierige en vooruitstrevende investeerders uit Europa. Deze samenwerking zorgde ervoor dat Dictador Rum een wereldwijd icoon werd en verkrijgbaar is in meer dan 80 landen.

Hernan Arango Parra houdt zelf nog altijd persoonlijk toezicht over het gehele productieproces, waarbij unieke familierecepten worden gehanteerd en geperfectioneerd.

2 Masters

De 2 Masters serie is een baanbrekend project van Dictador in samenwerking met vooraanstaande wijn- en spiritshuizen van over de hele wereld. Elk van de masters van deze huizen zijn uitgekozen door Hernan Parra zelf. Zij ontvangen in hun eigen domein speciaal geselecteerde en decenniaoude Colombiaanse rum.

De rum zet hier het unieke rijpingsproces voort; in een andere kelder, op een ander continent met een ander klimaat en onder het oog van een andere Master. Het project bevat momenteel de masters Hardy Cognac, Glenfarclas Distillery, Champagne Leclerc Briant, Château d’Arche Sauternes, Vignobles Despagne, Laballe Armagnac, Barton 1972 en Royal Tokaji.

Om de authenticiteit van de rum te beschermen en te verzekeren, beschikt de fles over een aantal zeer geavanceerde beveiligingstechnieken, gemaakt door een bedrijf welke de hoogste veiligheidspatenten bezit en, onder andere, bankbiljetten en obligaties produceert. Een verzegeling beschermt de kurk, het bevat een certificaat van authenticatie, het label is gemaakt van beschermd papier dat niet glanst in Uv-licht, er is goudverf gebruikt, een typografische nummering, microtekst en allerlei andere veiligheidsfuncties.

Wixarika - Fine and Rare

Onder deze Fine and Rare divisie valt ook het Wixarika project. Dit is een samenwerking met de Huichol Indianen, ook wel de Wixáritari genoemd.

Dit is een artistieke Indiase stam, woonachtig in de steile ravijnen van de Sierra Madre Occidental in de Mexicaanse Gran Nayar.

De zeer gelimiteerde flessen single vintage 39-42 jaar oude rum worden met de hand - door middel van allemaal kleine kraaltjes - gedecoreerd door de Wixáritari. Het decoreren van één fles neemt maar liefst een hele week in beslag.

De spirit in de fles wordt zorgvuldig gekozen door de masterblender, waarbij alleen de beste en oudste jaargangen voor dit project zijn geselecteerd. Per exclusieve variant zijn wereldwijd slechts 25 flessen beschikbaar.

 

 

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top