Door naar content
El Dorado

De internationaal bekroonde rum van El Dorado wordt door Demerara Distillers Limited geproduceerd in Guyana. Hier wordt sinds 1670 de traditionele teelt van suikerriet gecombineerd met het distilleren van de rum met het kenmerkende El Dorado-aroma.

Vakmanschap en lokale tradities

Demerara Distillers combineert lokale tradities en vakmanschap met moderne en verfijnde verwerking- en distilleertechnieken. De veelzijdige El Dorado Rum wordt o.a. gedistilleerd in de beroemde en unieke houten distillatiekolom. Deze zeer bijzondere houten distillatiekolom deed zijn werk (sinds 1832) oorspronkelijk op de Enmore suikerplantage. Nu staat deze unieke kolom op de distilleerderij van Demerara Distillers.

Prestigieuze kwaliteitspanels

El Dorado Rum biedt een uniek scala aan rum om te ontdekken. Voor ieder gehemelte en voor elke gelegenheid is er een prachtige rum uit de jaargangen “range”. El Dorado Rum wordt door kenners erkend, als één van de mooiste rum soorten van de wereld. Op regelmatige basis krijgt deze kwaliteitsrum dan ook onderscheidingen van ’s werelds meest prestigieuze kwaliteitspanels, waaronder de International Wine and Spirits Competition (IWSC).

Perfect Serve Barshow

Op regelmatige basis organiseren wij proeverijen en cocktailcompetities met deze prijswinnende rum uit Guyana. Tijdens de Perfect Serve Barshow Amsterdam (PSBA) vond dan ook een cocktailcompetitie plaats met de El Dorado Rum 12 Years waaraan Nederlands beste bartenders deelnamen.

Website: https://www.theeldoradorum.com/

 

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top