Door naar content
a6mani

a6mani wijnen uit Puglia 

A6mani, wat zoveel betekent als ‘met 6 handen’, refereert naar de samenwerking tussen drie nichtjes: Francesca en Maria Cavallo en Elise Clerfeuille. Ze komen uit families met een heel lange wijnbouwgeschiedenis. In 2011 besloten zij hun handen ineen te slaan, met als doel wijnen te maken die de rijke Pugliaanse wijntraditie eer aandoen.

Met passie voor wijn en voor hun regio maken ze prachtige wijnen en willen ze het beste uit de autochtone druivenrassen halen als primitivo, negroamaro en malvasia.

Unieke regio

De wijngaarden van A6mani zijn gelegen in de regio Salento, het schiereiland in het zuiden van Puglia die de bekende hak van Italië vormt. In deze unieke regio wordt al sinds de oudheid wijn gemaakt. Druivenstokken gedijen uitstekend op de rode kleibodems van Salento. Door het hoge ijzergehalte in de grond, kleurt de bovenlaag rood. Onder deze ijzerrijke laag klei vindt je kalksteen in de bodem.

Klimaat

Het Mediterrane klimaat zorgt voor hete zomers, milde winters en er valt weinig neerslag. De nabij gelegen zee biedt de broodnodige verkoeling, met een verfrissende zeewind die over het land waait.

De wijngaarden van A6mani liggen in drie verschillende districten van Salento: Monte La Conca, Troncarea e Mesola delle Volpi en Campofreddo.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top