Het Luxemburgse wijnhuis Bernard-Massard werd opgericht in 1921. Het familiedomein waar het allemaal mee begon ligt in Grevenmacher, op de oevers van de Moezel. Hier produceert de familie Clasen al 5 generaties lang mousserende wijnen van uitmuntende kwaliteit.
In de loop van meer dan honderd jaar is Bernard-Massard uitgegroeid tot de belangrijkste producent van mousserende wijnen in Luxemburg, gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle.’
De bekendheid van Bernard-Massard strekt zich inmiddels uit tot ver buiten de landsgrenzen van Luxemburg. Het wijnhuis wordt geroemd om haar mousserende kwaliteitswijnen met een onbetwiste prijs-kwaliteitverhouding.
Het ontstaan van het wijnhuis
De familie Clasen is al vanaf de oprichting van het wijndomein eigenaar van Bernard-Massard, maar de geschiedenis begint met Jean Bernard. Hij raakt geïntrigeerd door champagne. Deze mousserende wijn wordt aan het begin van de 20e eeuw steeds populairder.
Het glooiende landschap van de Champagne doet Jean Bernard denken aan de oevers van de Luxemburgse Moezel, zijn geboortestreek. Bernard gaat in de leer bij de meest prestigieuze wijnhuizen van Reims en Epernay. Deze huizen exporteren hun bubbels inmiddels wereldwijd en zijn een enorm succes.
De Luxemburger begint vervolgens zijn carrière als keldermeester in de wijnhuizen van de regio. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor de rijping van de wijn, vanaf de aankomst van de druiven bij de pers tot het bottelen van de wijn. De processen van gisting, mengen, degorgeren en proeven hebben geen geheimen meer voor hem.
Met zijn opleiding en kennis op zak keert Jean Bernard terug naar Luxemburg. Begin jaren ’20 van de 20e eeuw heeft Jean een belangrijke ontmoeting met Bernard Clasen, een advocaat met een passie voor wijnbouw. Deze ontmoeting leidt tot de oprichting van het wijnhuis in juli 1921.
Het jonge wijnhuis, Les Caves Bernard-Massard, wordt als eerbetoon vernoemd naar de achternamen van Jean (Bernard) en zijn vrouw Anne Massard.
Duurzame toekomst
Inmiddels wordt bijna een derde van de wijngaarden volgens de biologische principes beheerd en het bedrijf wil dit graag uitbreiden in de nabije toekomst.
Wat doen wij?
De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken
Groothandel
Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.
Merkenbouwer
Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.
Importeur
Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.
Ask away!
Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?
Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.