Door naar content
Bernard-Massard

Het Luxemburgse wijnhuis Bernard-Massard werd opgericht in 1921. Het familiedomein waar het allemaal mee begon ligt in Grevenmacher, op de oevers van de Moezel. Hier produceert de familie Clasen al 5 generaties lang mousserende wijnen van uitmuntende kwaliteit.

In de loop van meer dan honderd jaar is Bernard-Massard uitgegroeid tot de belangrijkste producent van mousserende wijnen in Luxemburg, gemaakt volgens de ‘méthode traditionelle.’

De bekendheid van Bernard-Massard strekt zich inmiddels uit tot ver buiten de landsgrenzen van Luxemburg. Het wijnhuis wordt geroemd om haar mousserende kwaliteitswijnen met een onbetwiste prijs-kwaliteitverhouding.

De Luxemburgse Moezel - Bernard-Massard

De Luxemburgse Moezel

De Luxemburgse wijnstreek wordt zeer gewaardeerd om haar mooie, authentieke en glooiende landschap. Ze behoort tot de oudste en meest noordelijke wijnstreken van Europa.

Het gebied ligt op de hellingen van de Moezel, op de natuurlijke grens tussen Luxemburg en Duitsland.

De wijnstreek strekt zich uit over een afstand van 42 km tussen Wasserbillig en Schengen, met kalkrijke bodems in het noorden en kleigrond in het zuiden.

Deze bijzondere wijnstreek is ideaal voor de productie van uitstekende mousserende en stille wijnen, met een fris en fruitig karakter. Hier in dit fraaie Moezellandschap maakt Bernard-Massard al ruim een eeuw prachtige wijnen.

Het ontstaan van het wijnhuis

De familie Clasen is al vanaf de oprichting van het wijndomein eigenaar van Bernard-Massard, maar de geschiedenis begint met Jean Bernard. Hij raakt geïntrigeerd door champagne. Deze mousserende wijn wordt aan het begin van de 20e eeuw steeds populairder.

Het glooiende landschap van de Champagne doet Jean Bernard denken aan de oevers van de Luxemburgse Moezel, zijn geboortestreek. Bernard gaat in de leer bij de meest prestigieuze wijnhuizen van Reims en Epernay. Deze huizen exporteren hun bubbels inmiddels wereldwijd en zijn een enorm succes.

De Luxemburger begint vervolgens zijn carrière als keldermeester in de wijnhuizen van de regio. Dat betekent dat hij verantwoordelijk is voor de rijping van de wijn, vanaf de aankomst van de druiven bij de pers tot het bottelen van de wijn. De processen van gisting, mengen, degorgeren en proeven hebben geen geheimen meer voor hem.

Met zijn opleiding en kennis op zak keert Jean Bernard terug naar Luxemburg. Begin jaren ’20 van de 20e eeuw heeft Jean een belangrijke ontmoeting met Bernard Clasen, een advocaat met een passie voor wijnbouw. Deze ontmoeting leidt tot de oprichting van het wijnhuis in juli 1921.

Het jonge wijnhuis, Les Caves Bernard-Massard, wordt als eerbetoon vernoemd naar de achternamen van Jean (Bernard) en zijn vrouw Anne Massard.

De Luxemburgse Moezel - Bernard-Massard

Bernard-Massard

De familie Clasen aan het roer

Helaas ziet Jean Bernard niet hoe het wijndomein zich ontwikkelt; hij overlijdt voortijdig in 1923.

Zijn vrouw, Anne Massard, draagt het bedrijf over aan de familie Clasen, die zich volledig richt op de leiding van het bedrijf.

Zij zetten het levenswerk van Jean Bernard voort en doen dat tot op de dag van vandaag op succesvolle wijze.

Inmiddels staat de trotse vijfde generatie van de familie aan het roer, in de persoon van Antoine Clasen.

Cuvée de l’Écusson

Cuvée de l’Écusson

In 1971 viert Bernard-Massard zijn 50e verjaardag met de creatie van de Cuvée de l’Écusson Brut.

Deze wijn, herkenbaar aan het beroemde gele etiket, is sindsdien het vlaggenschip van het merk.

Deze wijn dankt zijn volheid en elegantie aan de zorgvuldige selectie van de druivensoorten pinot blanc, riesling, pinot noir en chardonnay. De rijping van ten minste twee jaar zorgt voor een bijzondere verfijning.

Cuvée de l'Écusson Brut

In 2017 werd de Cuvée de l'Écusson Brut uitgeroepen tot de beste sprankelende wijn in zijn categorie door het prestigieuze Engelse tijdschrift Decanter.

Bernard-Massard Selection Brut

balans tussen commercie en natuur

Toekomst

Het huis Bernard-Massard, nu onder leiding van de vijfde generatie, Antoine Clasen, streeft nog altijd naar vooruitgang op sociaal, ecologisch en kwalitatief vlak.

Biologische teelt en productie

Duurzaamheid en milieubescherming zijn speerpunten in de visie van het wijnbedrijf. Het domein streeft ernaar meer te investeren in biologische teelt en productie, balancerend tussen commercie en natuur.

De 40 hectare familiewijngaarden worden al 20 jaar beheerd volgens geïntegreerde landbouwprincipes, zonder het omstreden onkruidverdelgingsmiddel glyfosaat.

Duurzame toekomst

Inmiddels wordt bijna een derde van de wijngaarden volgens de biologische principes beheerd en het bedrijf wil dit graag uitbreiden in de nabije toekomst.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top