Door naar content
Carlo Pellegrino

Carlo Pellegrino

Lange familiegeschiedenis

Carlo Pellegrino is een echt familiebedrijf waar sinds 1880 al marsala (versterkte wijn) en stille wijn wordt gemaakt. Inmiddels heeft de zevende generatie de dagelijkse leiding over het bedrijf, zowel in de wijngaarden als in de wijnkelder zwaaien zij de scepter. Respect, zorg, liefde en toewijding hebben altijd centraal gestaan in de lange familiegeschiedenis. Deze waarden zijn doorgegeven van vader op zoon en van moeder op dochter. Dat maakt de Pellegrino’s één van de meest gerespecteerde wijnmakende families van Sicilië.

Marsala en stille wijnen

Cantine Pellegrino is gevestigd in het meest westelijke deel van Sicilië. Deze regio heeft het hoogste aantal druivenstokken van Italië en wordt beschouwd als de meest geschikte streek van het eiland voor druiventeelt. De vele zonuren, het droge klimaat, de zuidelijke wind en het grote verschil tussen dag- en nacht temperaturen creëren de ideale condities voor het produceren van kwaliteitswijnen. De familie Carlo Pellegrino heeft drie wijnhuizen gebouwd, voor de productie van de verschillende wijnen. De historische kelder midden in de stad Marsala wordt gebruikt voor het maken van de marsala; het moderne wijnhuis net buiten de stad, is de plek waar de stille wijnen worden gemaakt en in het wijnhuis op het eilandje Pantelleria, worden de zibibbo-druiven (muskaat) gevinifieerd voor de zoete witte wijnen.

Een eigen signatuur

De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. De inheemse Siciliaanse druivenrassen lenen zich hier perfect voor. Een mooi voorbeeld hiervan is de ‘Tenute di Famiglia’ serie. De familie Carlo Pellegrino heeft 7 jaar aan onderzoek gewijd om de beste match tussen microklimaten en verschillende inheemse druivensoorten te vinden. Het resultaat is een serie bestaande uit vier cru’s – twee witte en twee rode wijnen – van één eiland. Ieder met zijn eigen signatuur.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top