Door naar content
Condesa De Leganza

Bodegas Leganza

Oud wijngoed

In 1999 begon Bodegas Faustino aan wat misschien wel hun meest ambitieuze project is, de aankoop van een oud wijngoed in het noorden van La Mancha van 550 ha, in de buurt van Quintanar de la Orden.

Glooiende wijngaarden

Dit deel van La Mancha, met glooiende wijngaarden, bezat reeds enige reputatie voor de kwaliteit van de wijnen. Het wijngoed zelf had ooit een uitstekende naam, dankzij de gravin van Leganza, een uit Toscane afkomstige dame die op jonge leeftijd trouwde met de Zwitserse graaf De Leganza. Deze edelman bleek een gepassioneerd gokker die zijn gehele fortuin in de casino’s van Europa kwijtraakte. Na zijn dood restte haar slechts het wijngoed in La Mancha, waar zij zich in 1818 vestigde en dat zij met haar inspanningen een zeker aanzien gaf.

Voortreffelijke wijnen

Na het wijngoed verworven te hebben, investeerde Bodegas Faustino direct in een nieuwe bodega, voorzien van de modernste apparatuur en startte een omvangrijk herplantingsprogramma. De eerste oogsten bewijzen het gelijk van Faustino dat hier met een juiste aanpak voortreffelijke wijnen gemaakt kunnen worden. Aangemoedigd door dit succes werd, toen de kans zich voordeed, besloten om nog een aantal aangrenzende percelen ter grootte van bijna 600 ha bij te kopen.

Met succes gemaakt

De wijnen die inmiddels met succes worden gemaakt zijn onder meer een verrukkelijk frisse witte verdejo, een sappige en geurige sauvignon blanc, een exquise, eigentijds bleke rosé en een vol smakende, krachtige rode tempranillo.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top