Door naar content
Domaine de la Ville Rouge

Domaine de la Ville Rouge ligt in het hart van de noordelijke Rhônevallei, bij het plaatsje Mercurol. Het domaine is opgericht in 1919 door Paul Girard en nog steeds in familiebezit. Paul werd opgevolgd door zoon Gaston, in 1975 nam diens zoon Edgar de leiding over en in 2006 kwam Sébastien na zijn studie oenologie bij zijn ouders in het bedrijf als wijnmaker. Sébastiens vrouw Audrey is sinds 2016 betrokken bij het wijnbedrijf en is verantwoordelijk voor de zakelijke kant van het bedrijf.

Crozes-Hermitage en Saint Joseph

In de begindagen had het wijngoed slechts een paar hectare eigen wijngaarden en werden er druiven ingekocht. Inmiddels is Domaine de la Ville Rouge uitgebreid tot twintig hectare wijngaarden in de appellaties Crozes-Hermitage en Saint Joseph.

In deze wijngaarden zijn de volgende druivenrassen aangeplant: marsanne, roussanne, chardonnay, viognier, syrah, merlot, marselan en pinot noir.

Biologische wijn

Ook is het wijngoed gemoderniseerd en worden de wijnen nu volledig op het wijngoed gevinifieerd. Niet alleen zijn de wijnen biologisch gecertificeerd sinds 2012, ook is het bedrijf sinds 2018 aangesloten bij Biodyvin, een collectief van wijnboeren die biodynamisch werkt volgens strenge richtlijnen.

Zo heeft Sébastien een natuurlijk ecosysteem binnen de wijngaarden gecreëerd, door onder andere het planten van honingplanten die bijen aantrekken, het gebruik van natuurlijke mest, het planten van hagen en het plaatsen van vogelhuisjes. Ook voert hij de werkzaamheden in de wijngaarden uit in lijn met de maankalender.

De druiven worden handmatig geoogst, de oogst begint meestal halverwege september. Voor de witte wijnen worden de druiven in hele trossen geperst en na de eerste klaring op lage temperatuur vergist de wijn in houten vaten. De witte wijnen rijpen rond zes maanden.

Voor de rode wijnen worden de druiven geheel ontsteeld en ondergaan een koudeschilweking van 4 tot 5 dagen voor de vergisting. De rijping duurt ongeveer twaalf maanden, in houten vaten of roestvrijstalen tanks, afhankelijk van de wijn.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top