Door naar content
Negro Angelo e Figli

Negro

De wonderschone heuvels van Piemonte

Sinds 1670 heeft de familie Negro wijngaarden in Roero. In de wonderschone heuvels van Piemonte wijden ze hun leven aan het maken van prachtige wijnen van de witte druiven favorita (vermentino) en arneis en de rode druivensoorten nebbiolo, barbera, bonarda, brachetto en dolcetto. Momenteel bezitten ze bijna 70 ha wijngaard, verdeeld over verschillende percelen waaronder: de wijngaarden bij het historische familie landgoed Perdaudin in Monteu Roero, de wijngaard San Vittore in Canale en Basarin in Neive.

De wijngaard

De wijndruiven groeien op de meest zonnige heuvels met kalkhoudende alluviale gronden. De excellente zonligging, verschillende terroirs, microklimaten in de wijngaarden en de minitieuze werkzaamheden in zowel de wijngaard als de kelder dragen bij aan de rijke en smaakvolle wijnen die Azienda Agricola Negro voortbrengt.

Wijnen met karakter

De vele prijzen die deze karaktervolle wijnen hebben gewonnen, staan op het conto van Giovanni Negro. Hij wijdt zich met grote passie aan het nog beter maken van de wijnen, omdat hij vindt dat het altijd beter kan.

De hele familie werkt mee

Maar dat doet hij niet alleen. De hele familie doet mee: zijn zoon Gabriele is verantwoordelijk voor de wijngaarden; Angelo maakt samen met zijn vader de wijn; dochter Emanuela is verantwoordelijk voor de exportmarkt; Giuseppe voor de Italiaanse markt en zijn vrouw Maria ontvangt bezoekers in de wijnkelder Santa Anna in Monteu Roero.

Gasten kunnen de wijnen proeven

Hoewel de geschiedenis van de Azienda Agricola Negro start in Monteu Roero, ligt het hart van het familiebedrijf tegenwoordig in het kleine gehucht S. Anna. Hier in de Cascina Riveri wijnkelder worden de wijnen gemaakt. Daarnaast is hier ook hetwijnproeflokaal waar gasten de wijnen kunnen proeven en de mensen kunnen ontmoeten die de wijnen maken.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een β€˜β€™heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top