Door naar content
Quinta de Chocapalha

Quinta de Chocapalha

Een familiebedrijf

Quinta de Chocapalha mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. In de jaren ’80 kochten Alice, een Zwitserse, en haar man Paulo Tavares da Silva het bedrijf, en investeerden fors in wijngaarden en wijnkelder. Zij leiden het bedrijf nog steeds en ook hun dochters zijn actief binnen Quinta de Chocapalha. Andrea Tavares is exportmanager en haar zus Sandra Tavares is een van Portugals meest talentvolle wijnmaaksters. Naast Quinta de Chocapalha voorziet Sandra ook een aantal andere Portugese wijnhuizen van haar expertise.

Klaar voor de toekomst

De 45ha wijngaarden liggen vlak boven Lissabon en vallen onder de DO Vinho Regional Lisboa. Al in de 16e eeuw werd er lovend over de uitstekende wijngaarden bericht. Ze zijn beplant met typische Portugese rassen zoals de arinto, verdelho, tinta roriz, touriga nacional, touriga franca en castelão maar ook met internationale druivenrassen als syrah en chardonnay. Onlangs werd er een compleet nieuwe kelder in gebruik genomen waardoor Quinta de Chocapalha klaar is voor de toekomst.

Wat doen wij?

De drie kernactiviteiten van De Monnik Dranken

Groothandel

Met een omvangrijk portfolio van meer dan 9600 artikelen, voorzien wij diverse klanten in heel Nederland van wijn, gedistilleerd, frisdrank, bier en overige aanverwante drankartikelen.

Merkenbouwer

Het onderscheidend vermogen en de kwaliteit van het product maken het verschil. Wij geloven in merken met een verhaal, oftewel een ‘’heritage’’.

Importeur

Wij importeren wijnen en sterke dranken uit diverse landen en continenten. Deze merken vercommercialiseren wij op de Nederlandse markt.

Ask away!

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag?

Neem gerust contact op met ons.
Onze medewerkers staan voor u klaar.

Back to top